Wat we weten over kanker

Leven met kanker

Kanker ontwricht je leven. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft. Welke kankersoort het ook is en welke behandeling je ook krijgt, de gevolgen zijn meestal overweldigend.

De diagnose en behandeling van kanker vragen lichamelijk, emotioneel én geestelijk veel. Dat weten we bij KWF als geen ander. Daarom vind je hier informatie over kanker en leven met of na deze ziekte.

Kanker en corona

Het is begrijpelijk dat het coronavirus vragen bij je oproept. Bijvoorbeeld als jij, of iemand die je kent, kanker heeft (gehad). Of als je meedoet aan een actie voor KWF en je wil weten of dit doorgaat.

Cellen in het lichaam

Wat is kanker?

​In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Elke soort is een andere ziekte met een eigen behandeling. Hoe ontstaat kanker? Hoe herken je kanker? Wat zijn de overlevingskansen? En wat zijn de behandelingen die je kunt krijgen?

Onderzoeker Renske Altena

Levensveranderend onderzoek

Elke dag doen wetenschappers onderzoek naar kanker. Om de ziekte steeds beter te bestrijden en zo vroeg mogelijk te ontdekken. Maar ook voor minder gevolgen en bijwerkingen van behandelingen. Zodat mensen beter leven met en na kanker. KWF is één van de grootste financiers van kankeronderzoek in Nederland.

twee euro in een collectebus

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, meedoen aan een KWF Samenloop of met een actie geld 
inzamelen?

Kanker in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers

Brochures

Download of bestel gratis onze brochures met informatie over leven met kanker, kankersoorten en behandelingen.

Kanker.nl

kanker.nl

Hier vind je betrouwbare informatie over kanker. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22.

Oudere vrouw

Patiëntenorganisaties

Binnen NFK werken kankerpatiëntenorganisaties samen. Zij komen op voor de belangen van (ex)patiënten en hun naasten.