Zonbescherming

Bescherm jezelf en je kind

Bescherm je jezelf en je kind goed tegen de zon? Dan is de kans dat jij of je kind huidkanker krijgt kleiner. Door uv-straling, en vooral verbranding door de zon, heb je meer kans op huidkanker. 

Hoe zorg je dat je goed beschermd bent? Wij geven je tips om veilig de zon in te gaan. Voor jou en voor je kind.

De zon is er weer!

Heerlijk die eerste lentezon. Het is wel belangrijk om je ook nu al te beschermen. Je huid is na de winter geen zon meer gewend en kan dus snel verbranden.

Groep jonge mensen met verschillende huidtypes

Geniet van de zon, maar verbrand niet

We genieten graag van de zon. Maar door verbranding heb je meer kans op huidkanker. Bescherm jezelf dus goed door: weren, kleren, smeren!

Vader smeert zonnebrand bij zoon

Hoe bescherm je je kind tegen de zon?

De kinderhuid is extra kwetsbaar en heeft dus nog betere bescherming nodig dan onze huid. Hoe zorg je dat je kind goed beschermd is?

Zonnebrandcreme

Waar moet je op letten bij een zonnebrandcrème?

Zonnebrandmiddelen zijn er in veel soorten en maten. Hoe kies je de juiste zonnebrandcrème voor een goede bescherming tegen de zon?

Fietsen in de zon

Feiten en fabels over zonbescherming

Ben je de hele dag beschermd als je je 1 keer insmeert? Is de zon nodig voor aanmaak van vitamine D? Wij zetten alle feiten en fabels voor je op een rij.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?