Zonbescherming

Bescherm jezelf en je kind

Bescherm je jezelf en je kind goed tegen de zon? Dan is de kans dat jij of je kind huidkanker krijgt kleiner. Door uv-straling, en vooral verbranding door de zon, heb je meer kans op huidkanker. 

Hoe zorg je dat je goed beschermd bent? Wij geven je tips om veilig de zon in te gaan. Voor jou en voor je kind.

Feiten en fabels over zonbescherming

Ben je de hele dag beschermd als je je 1 keer insmeert? Is de zon nodig voor aanmaak van vitamine D? Wij zetten alle feiten en fabels voor je op een rij.

Groep jonge mensen met verschillende huidtypes

Geniet van de zon, maar verbrand niet

We genieten graag van de zon. Maar door verbranding heb je meer kans op huidkanker. Bescherm jezelf dus goed door: weren, kleren, smeren!

Vader smeert zonnebrand bij zoon

Hoe bescherm je je kind tegen de zon?

De kinderhuid is extra kwetsbaar en heeft dus nog betere bescherming nodig dan onze huid. Hoe zorg je dat je kind goed beschermd is?

Lachende vrouw met zonnebrand en hoed

Waar moet je op letten bij een zonnebrandcrème?

Zonnebrandmiddelen zijn er in veel soorten en maten. Hoe kies je de juiste zonnebrandcrème voor een goede bescherming tegen de zon?

Blauwe lucht met de zon.

UV-straling en zonkracht

Zonlicht bestaat voor een deel uit uv-straling: uva en uvb. Door deze straling kan je huid verbranden. De zonkracht meet hoeveel straling er is.

Meer informatie over

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?