Leven met kanker
Steeds meer mensen leven met kanker
Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je jong bent of juist wat ouder? Als je niet meer beter wordt? Of als je klachten hebt zoals angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie of lichamelijke beperkingen? Of als je belemmeringen ervaart op je werk?
Hier vind je informatie en mogelijkheden voor hulp.
Wil je weten wat het coronavirus voor jou als (ex)patiënt betekent? Lees meer over kanker en het coronavirus.
Help jij ons?
Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?

Gevolgen van kanker
Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Kanker in je omgeving
Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Als je niet meer beter wordt
Heb je kanker en kan je niet meer genezen? Dan richt de zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Dit is de palliatieve fase. Wat houdt dat in?

Ouderen en kanker
Als oudere met kanker heb je andere zorg nodig dan iemand die jonger is. Ouderen krijgen nu nog niet altijd de juiste zorg. Wat kunnen we doen om zorg beter te maken?

Kanker bij jongvolwassenen
Ben je jong en heb je kanker? Er zijn speciale zorgteams die jou als jongvolwassene kunnen helpen. Waarvoor kan je bij ze terecht?

Kanker en werk
Wat betekent het voor je werk als je kanker hebt? En welke rol heb je als werkgever hierin?
Ervaringen van anderen

Wil heeft last van zenuwpijn
Wil kreeg chemotherapie vanwege eierstokkanker. Ook na de behandeling heeft ze nog last van de gevolgen: zenuwpijn. 'Het is alsof je op glassplinters loopt.'

Dave was bang om dood te gaan
Dave is behandeld voor blaaskanker. Ruim een jaar na zijn behandeling werd hij nog regelmatig overvallen door de angst om dood te gaan.

Patricia kan soms niet meer
Patricia is behandeld voor borstkanker. Van elke dag in de boksschool zat ze ineens thuis op de bank.
Lees waar je terecht kan

Patiëntenorganisaties
De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 19 kankerpatiëntenorganisaties. Zij komen op voor de belangen van (ex)patiënten en hun naasten.

Vragen over kanker
Op kanker.nl vind je betrouwbare informatie over kanker. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22 (gratis). In de appstore vind je apps voor mensen die leven met of na kanker.

Centra voor leven met en na kanker
(ex)Patiënten, naasten en nabestaanden kunnen hier terecht om over hun ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Je kan er zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen.

Zorg in de buurt
Zoek je hulp tijdens en na je behandeling? Via ‘Vind hulp bij kanker’ vind je begeleiding en gespecialiseerde zorg bij jou in de buurt.

De jaren na kanker
De diagnose kanker was ontzettend heftig voor Fien Vermeulen van Q-Music en oncologie coach Astrid Nollen. Maar de jaren na kanker misschien nog wel zwaarder. Ze praten open en emotioneel over wat kanker - ook nog jaren later - met je doet.
Onderzoeken leven met kanker
Behandeling op maat
Kanker bij jongvolwassenen is vaak anders dan kanker bij ouderen. Maar meestal krijgen ze dezelfde behandeling. Hoe kan de behandeling en kwaliteit van leven worden verbeterd?
Samen beslissen
Is er een methode waarbij arts en patiënt een betere afweging kunnen maken in de behandelkeuze? Zijn er hulpmiddelen om beter te praten over kwaliteit van leven na de behandeling?
Meer onderzoek
Kan zingeving mensen in hun laatste levensfase helpen? Hoe kunnen we zo persoonlijk mogelijk psychische hulp bieden aan mensen met kanker? Met steun van donateurs financieren we onderzoek naar Leven met kanker.