Onderzoek dat dagelijks levens verandert

Meer mensen die beter leven met en na kanker

Dat is, kort gezegd, waar wetenschappelijk onderzoek wat ons betreft om gaat. Levensveranderend onderzoek, waarbij we mensen, organisaties en experts verbinden. Want samen bereiken zij doorbraken op veel vlakken. Zoals manieren om kanker vroeg op te sporen. Behandelingen voor zeldzame kankersoorten. Of dure medicijnen bereikbaar maken voor iedereen die ze nodig heeft.

En vooral: zorgen dat onderzoek niet bij onderzoek blijft, maar dat patiënten snel iets aan de resultaten hebben.

Doorbraken in kankeronderzoek

Donateurs financieren samen nu ruim 600 onderzoeken naar kanker. Hiermee groeit de kennis over kanker steeds verder. We hopen zo doorbraken te bereiken, zoals betere behandelingen en nieuwe manieren om kanker op te sporen.

Kanker vroeg ontdekken

Je hebt vaak een minder zware behandeling nodig, als je kanker op tijd ontdekt. Regelmatig wordt zelfs sterfte voorkomen. We zetten ons daarom in voor vroege opsporing van kanker.

Zeldzame kanker

1 op de 5 kankerpatiënten heeft een zeldzame vorm van kanker. Zij lopen vaak tegen extra problemen aan. Zoals minder behandelopties. Een betere zorg voor deze mensen is belangrijk.

Betaalbare medicijnen

We willen dat patiënten nu en in de toekomst de beste medicijnen kunnen krijgen. Ook al zijn ze duur.

Onderzoek uitgelicht

Deze onderzoekster wil mensen met baarmoederkanker het liefst op maat behandelen. Ze onderzoekt nu hoe ze hiervoor kunstmatige intelligentie kan inzetten.

De code van kanker kraken

In het project Oncode Institute werken meer dan 800 onderzoekers van over de hele wereld samen. Ze delen kennis en resultaten om zo snel mogelijk kanker beter te begrijpen en te behandelen.

Hoe kiezen we onderzoeken?

Elk jaar krijgen we honderden voorstellen voor mogelijke onderzoeken naar kanker. Om te beslissen welke projecten geld krijgen, helpen speciale beoordelingscommissies ons.
                    

Meedoen aan onderzoek

Ben je patiënt en wil je meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker? Je leest hoe dat werkt bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Zelf onderzoek beoordelen

Wil je jouw kennis en ervaring als (ex-)patiënt inzetten? Bij het beoordelen van onderzoeksaanvragen vinden we het belangrijk dat iemand meekijkt die weet wat leven met kanker betekent.

Onderzoek steunen

We kunnen alle hulp gebruiken om een verschil te maken voor al die mensen die nu met kanker leven. In de vorm van donaties, maar ook op andere manieren.

Voor onderzoekers

Ben je onderzoeker en wil je weten wat we samen kunnen doen? Lees dan meer over onze financierings- en samenwerkingsmogelijkheden.