Onderzoek dat dagelijks levens verandert

Onze onderzoeken

Een beter leven met en na kanker. Dat is het doel van het wetenschappelijk onderzoek dat wij financieren. In onze onderzoeksdatabase lees je meer over de honderden onderzoeken die wij steunen. 

Nieuws over onderzoek

Dankzij onze donateurs kunnen we onderzoek financieren en belangrijke doorbraken realiseren. Zodat steeds meer mensen kanker overleven met een goede kwaliteit van leven.

Voor onderzoekers

Ben je onderzoeker en wil je weten wat we samen kunnen doen? Lees dan meer over onze financierings- en samenwerkingsmogelijkheden.

Capsules, medicijnen, medicatie, pillen, injectie, geneesmiddelen

Betaalbare en beschikbare medicijnen

We willen dat patiënten nu en in de toekomst de beste medicijnen kunnen krijgen. Ook al zijn ze duur of moeilijk te ontwikkelen. 

Labglazen

Kanker vroeg ontdekken

Je hebt vaak een minder zware behandeling nodig, als je kanker op tijd ontdekt. Regelmatig wordt zelfs sterfte voorkomen. We zetten ons daarom in voor vroege opsporing van kanker.

Meisje met een zeldzame kanker

Zeldzame kanker

1 op de 5 kankerpatiënten heeft een zeldzame vorm van kanker. Zij lopen vaak tegen extra problemen aan. Zoals minder behandelopties. Een betere zorg voor deze mensen is belangrijk.

dr. Inês Antunes

Onderzoek uitgelicht

Dr. Inês Farinha Antunes werkt aan een nieuwe vorm van therapie genaamd radionuclidetherapie, die mogelijk uitkomst biedt voor vrouwen met eierstokkanker. Haar huidige project wordt gefinancierd door Alpe d'HuZes/KWF.

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

De code van kanker kraken

In het project Oncode Institute werken meer dan 900 onderzoekers van over de hele wereld samen. Ze delen kennis en resultaten om zo snel mogelijk kanker beter te begrijpen en te behandelen.

Microscoop

Hoe kiezen we onderzoeken?

Elk jaar krijgen we honderden voorstellen voor mogelijke onderzoeken naar kanker. Om te beslissen welke projecten geld krijgen, helpen speciale beoordelingscommissies ons.
                    

Zakenvrouw

Meedoen aan onderzoek

Ben je patiënt en wil je meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker? Op kanker.nl vind je een overzicht van lopende studies in Nederland.

Vrouw in de tuin

Zelf onderzoek beoordelen

Wil je jouw kennis en ervaring als (ex)patiënt inzetten? Bij het beoordelen van onderzoeksaanvragen vinden we het belangrijk dat iemand meekijkt die weet wat leven met kanker betekent.

Collectant met collectebord QR

Onderzoek steunen

We kunnen alle hulp gebruiken om een verschil te maken voor al die mensen die nu met kanker leven. In de vorm van donaties, maar ook op andere manieren.