Vrienden van KWF

De ambassadeurs van KWF

KWF is trots om onze enthousiaste ambassadeurs in de vorm van Vrienden van KWF te mogen presenteren. Deze prominente vertegenwoordigers van KWF hebben allen een eigen motivatie, een eigen verhaal en hun eigen specifieke achtergrond. Eén ding hebben ze gemeen: ze zetten zich belangeloos in om KWF te ondersteunen bij onze missie om kanker een halt toe te roepen.

Ontdek de Vrienden

​KWF heeft ambassadeurs met verschillende achtergronden.

Linda Hakeboom Vriend van KWF

Linda Hakeboom

Linda Hakeboom is documentairemaker en regisseur. In 2020 kreeg ze borstkanker. Haar eerlijke verhaal deelde ze via persoonlijke vlogs en een docu-serie via Linda.nl. Ook verschijnt er binnenkort een boek van haar hand.

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is zangeres, presentatrice en nam deel aan de tv-show `Nederland staat op tegen Kanker`.

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam speelt hockey op het hoogste niveau en werd in 2017 getroffen door kanker in zijn onderarm. Inmiddels gaat het weer goed met hem.

Sander Schimmelpenninck is nieuwe Vriend van KWF

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck, oud-hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en o.a. journalist en schrijver, gaat zich richten op leven met en na kanker.

Gijs Staverman is vriend van KWF

Gijs Staverman

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman is 3 jaar geleden gestopt met roken. Na 32 jaar verslaafd te zijn, vond hij het genoeg. Sindsdien voelt hij zich fitter en gezonder en ook niet meer afhankelijk van de sigaret. Een gevoel dat hij graag deelt.

Ruud Feltkamp

Ruud Feltkamp

Acteur, dj en presentator Ruud Feltkamp zet zich al langer in voor KWF. Hij is donateur, collectant, actievoerder en Vriend van KWF.

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen

Radio- en tv-Presentator Roelof Hemmen zet zich in voor KWF.

Don Diablo

Don Diablo

Muziekproducer en dj Don Diablo zet zich in voor KWF.  

Dennis Wilt

Dennis Wilt

Dennis Wilt - meteoroloog bij weer.nl en weerman bij SBS6 – vindt het belangrijk dat KWF hulp biedt bij vragen over kanker. Zijn dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar.

Groepsfoto Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

​Toneelgroep Amsterdam hoort tot de boegbeelden van de Nederlandse kunst in binnen- en buitenland. Verbinding maken met het brede publiek​ staat centraal. Iets dat zij gemeen hebben met KWF en de basis is voor deze bijzondere samenwerking.