Vrienden van KWF

KWF is trots om onze enthousiaste ambassadeurs in de vorm van Vrienden van KWF te mogen presenteren. Deze prominente vertegenwoordigers van KWF hebben allen een eigen motivatie, een eigen verhaal en hun eigen specifieke achtergrond. Eén ding hebben ze gemeen: ze zetten zich belangeloos in om KWF te ondersteunen bij onze missie. Voor een beter leven met en na kanker. Ook als je niet meer beter wordt.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?

KWF Vriend Linda Hakeboom

Linda Hakeboom

Linda Hakeboom (documentairemaker en regisseur) is sinds 1 november 2022 ambassadeur van KWF. In 2020 kreeg ze borstkanker. Haar eerlijke verhaal deelde ze via persoonlijke vlogs en een docu-serie via Linda.nl. “Hiervoor was iedere dag een gegeven, nu is iedere dag me gegeven. En dat is precies wat het is. Mijn ziekte heeft me veranderd, ik ben een andere Linda geworden. Ik heb meer waardering voor het leven.”

Ik wil dat er meer en eerlijker gepraat wordt over de nasleep van kanker. In mijn rol als Vriend van KWF ga ik me hiervoor inzetten.

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam speelt hockey op het hoogste niveau en werd in 2017 zelf getroffen door zeldzame weke delen-kanker in zijn onderarm. Inmiddels gaat het weer goed met hem. Warmerdam: `Tijdens mijn ziekte kreeg ik veel steun van mijn hockeyclub. Die saamhorigheid was heel belangrijk voor me.

Ik ben heel blij dat KWF is betrokken bij een groot aantal sportieve evenementen en ik nu als Vriend van KWF mijn steentje kan bijdragen.

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck, oud-hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en o.a. journalist en schrijver, gaat zich richten op leven met en na kanker.

Enkele collega`s van mij hebben met kanker te maken (gehad). Hoe zij zich sterk houden en hun werk er nauwelijks onder lijdt, vind ik zeer bewonderenswaardig.

'Ook mijn gezin en familie hebben al flink wat voor de kiezen gekregen. Kanker is de grote killer bij jonge mensen die nog midden in het leven staan en gevoelsmatig valt er nog veel te winnen.`

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is zangeres, presentatrice en nam deel aan de tv-show `Nederland staat op tegen Kanker`. Op Wereldkankerdag in 2020 bracht ze haar single `Moed` uit, waarvan de opbrengst ten goede komt aan KWF.

Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat kanker doet. Mijn vader is getroffen door de ziekte, maar dankzij het bevolkingsonderzoek is hij er gelukkig nog.

Gijs Staverman

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman is 3 jaar geleden gestopt met roken. Na 32 jaar verslaafd te zijn, vond hij het genoeg. Als Vriend van KWF wil hij zich inzetten op (rook)preventie. Staverman:

Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen. Want ik gun het mensen zo om te stoppen met roken.

Roelof Hemmen

Presentator Roelof Hemmen zet zich in voor KWF Kankerbestrijding:

Ik ben betrokken bij KWF omdat ik vind dat we heel goed moeten zorgen voor mensen met kanker.

Dennis Wilt

Dennis Wilt - SBS6 weerman en meteoroloog van weer.nl – vindt het belangrijk dat KWF hulp biedt bij vragen over kanker. Zijn dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar. Dennis: 'Toen de kinderarts leukemie vaststelde, gingen er direct zo veel vragen door ons hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten.

Ruud Feltkamp

Ruud Feltkamp

Acteur, dj en presentator Ruud Feltkamp zet zich al langer in voor KWF. Hij is donateur, collectant, actievoerder en Vriend van KWF. Sinds 2017 is hij ook het gezicht van Ren tegen kanker, het hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding. Ruud: '​1 op de 2 krijgt kanker (...) liever dat ik nu mijn steentje bij kan dragen, (...) dan wanneer het te laat is.'

Don Diablo

Muziekproducer en DJ Don Diablo startte op 7 maart 2019 de Europese tour van Don Diablo. De opbrengsten van de ticketverkoop van deze tour doneerde hij volledig aan KWF. 

In de afgelopen jaren verloor Don Diablo verschillende mensen aan kanker, waaronder zijn vader. Don: 'Als je van zo dichtbij hebt meegemaakt wat de ziekte kan doen (...), dan wil je eigenlijk niet anders dan bijdragen aan een betere toekomst.'