Stoppen met roken

Ben je er klaar voor? Er is hulp

Stoppen met roken kan moeilijk zijn. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Er zijn sites, hulplijnen en allerlei initiatieven die je op weg helpen om van die sigaret af te komen.

Hier vind je hulp die het hopelijk wat makkelijker maakt. En je leest wat stoppen met roken doet met je gezondheid. Je voelt je vaak al na een paar dagen beter, maar dit werkt jaren door!

De wereld wordt rookvrij

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Help jij mee aan een Rookvrije generatie? Lees wat jij kunt doen om plekken waar kinderen zijn rookvrij te maken.

Lachende jongeman geeft high five

Hulp bij stoppen

Wil je stoppen met roken, maar weet je niet goed hoe? Er zijn sites die je op weg kunnen helpen en hulplijnen waar je terecht kunt met vragen. Zo wordt stoppen net iets makkelijker.

Groep jonge mensen geven elkaar high five

Wat doet stoppen met je lichaam?

Stop je met roken? Dan merk je de eerste effecten al in een paar dagen. Wat voel je ervan? Kun je afkickverschijnselen krijgen?

Gevolgen van roken

Door roken heb je meer kans op kanker. Maar ook op hart- en vaatziektes en longziektes als COPD.

Longkanker

Elk jaar overlijden ruim 10.000 mensen longkanker. Het is de kankersoort waar in Nederland de meeste mensen aan doodgaan. 86% van alle mensen met longkanker krijgt dit door roken.

Krijg je door roken alleen longkanker?

Nee. Er zijn nog veel meer soorten kanker die je makkelijker krijgt als je rookt. Welke zijn dit? En hoe vaak komen ze voor?

Meisjes willen geen sigaret

Hoe slecht is meeroken?

Hoe slecht is het als je in een ruimte zit met iemand die rookt? Kun je daar ook kanker door krijgen? En wat kun je doen om jezelf of een kind te beschermen?

e-sigaret

De e-sigaret en vapes

Is dampen met een e-sigaret slecht voor je gezondheid? Helpt het bij stoppen met roken? En hoe zit het met smaakjes?

Beste niet-roker,

Stoppen met roken is moeilijk, maar makkelijker als jij dat begrijpt. Rokers hebben gemiddeld 6 stoppogingen nodig, voordat het ze ├ęcht lukt. Blijf jij ze steunen?

KWF onderzoeken

Wil je weten welke onderzoeken naar roken KWF financiert met steun van onze donateurs? Zoals lokale projecten om mensen te helpen met stoppen met roken?

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?