Longkanker

Betere behandeling longkanker

​In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 14.600 mensen longkanker.

Longkanker wordt vaak pas laat ontdekt en is daardoor moeilijk te genezen. Terwijl het een van de meest voorkomende soorten kanker in Nederland is. Onderzoek naar betere behandeling is dus ontzettend belangrijk.
Artsen onderzoeken - met steun van donateurs van KWF - wat ze kunnen doen om de behandeling van longkanker te verbeteren. En de nare bijwerkingen te beperken.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of een donatie doen?

Longkanker in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers

Meer informatie

Roken en longkanker

Roken verhoogt je kans op longkanker. Wat zijn de risico's en de gevolgen van roken? En hoe kan ik met roken stoppen?

Luchtverontreiniging

​Ongeveer 11% van alle longkanker wordt veroorzaakt door luchtverontreiniging. Bijvoorbeeld door houtrook.

Handen vasthouden

Als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en kan je niet meer genezen? Dan richt de zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Dit is de palliatieve fase. Wat houdt dat in?

Baris

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Vrouwen op schoolplein

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Nicolette had longkanker: 'Gelukkig ben ik er nog'

Henriette in het bos

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je klachten hebt? Als je jong bent of juist wat ouder? Of als je niet meer beter wordt? Waar vind je hulp?

Cellen in het lichaam

Wat is kanker?

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Allemaal worden ze anders behandeld. Hoe ontstaat kanker en wat gaat er mis?

Longkanker Nederland

Longkanker Nederland

Longkanker Nederland is er voor iedereen die met longkanker te maken heeft: de patiënt, naasten en nabestaanden. Op hun site vind je informatie over verschillende soorten longkanker, stoppen met roken en verhalen van patiënten.

Man achter laptop

kanker.nl

Hier vind je meer informatie over longkanker, de symptomen, risico's, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22. In de appstore vind je bijvoorbeeld een keuzehulp voor de behandeling van longkanker.

Brochures

Download of bestel gratis de brochures van kanker.nl:

Longkanker >
Chemotherapie >
Bestraling >
Kanker...als je weet dat je niet meer beter wordt >

Onderzoeken longkanker

Immunotherapie voor operatie

Ook wanneer niet-kleincellige longkanker vroeg wordt ontdekt en met een operatie verwijderd kan worden, zijn de vooruitzichten niet goed. Onderzoekers kijken of immunotherapie voor de operatie helpt.

Schade aan hart door bestraling

Wat voor schade aan het hart kan bestraling bij longkanker opleveren? En wat kunnen we doen om deze schade te beperken of voorkomen?

Meer onderzoeken

Ontdek de honderden onderzoeken die KWF mogelijk maakt met steun van onze donateurs.