Gevolgen van kanker

Niet altijd zichtbaar

Ook jaren na de behandeling kan kanker je leven beïnvloeden. Misschien wel voor altijd. Veel (ex)kankerpatiënten ervaren tijdens of na kanker klachten. Dit is niet altijd zichtbaar.

Heb je klachten? Blijf er niet mee lopen. Je (huis)arts of gespecialiseerd verpleegkundige helpt je verder. Lees verder voor mogelijkheden voor hulp en ondersteuning.

Voorbeelden van klachten

Kanker of de behandeling ervan kan (lange termijn) gevolgen hebben. Lees meer over:

Waar kun je terecht?

portret vrouw-campagne Voor het leven - 1600x600

Renate vond steun bij lotgenoten

Renate heeft sinds januari 2019 uitgezaaide eierstokkanker. Ze weet dat ze niet meer beter wordt. Via het centrum voor leven met en na kanker kwam ze in contact met lotgenoten. 'Ik zie dat deze centra steeds betere ondersteuning bieden. Ook voor de partners van kankerpatiënten.'

Twee vrouwen in het inloophuis

Centra voor leven met en na kanker

(ex)Patiënten, naasten en nabestaanden kunnen hier terecht om over hun ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Je kan er zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen.

Oudere vrouw

Patiëntenorganisaties

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 19 kankerpatiëntenorganisaties. Zij komen op voor de belangen van (ex)patiënten en hun naasten.

Man achter laptop

Vragen over kanker

Op kanker.nl vind je betrouwbare informatie over kanker. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22 (gratis). In de appstore vind je apps voor mensen die leven met of na kanker.

Hulp na kanker

Hulp van je zorgverlener

Praten over klachten kan het begin zijn van verbetering. Je huisarts, specialist of (gespecialiseerd) verpleegkundige is je eerste aanspreekpunt. Zij kunnen je ook verwijzen naar een zorgverlener met kennis over jouw klachten.

Wat kun je doen als naaste?

Moeder op het schoolplein

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Twee vriendinnen voor een muur

Als ik iets kan doen...

Mensen willen graag helpen als iemand ziek is. Maar de hulp organiseren kost tijd en energie. Daarom is er KWF Vriendendienst, waarmee je makkelijk hulp vraagt of geeft.

Meer informatie

Onderzoek naar neuropathie

Neuropathie is een veelvoorkomende bijwerking van chemotherapie. Promovendus Daniëlle van de Graaf en haar collega’s doen onderzoek naar een methode om met neuropathie om te leren gaan.
Lees over dit onderzoek

Bekijk meer onderzoeken naar leven met kanker

Brochures

Download of bestel gratis de brochures van kanker.nl:

Verder leven met kanker
Kanker en vermoeidheid
Kanker en je relatie
Kanker...in gesprek met je arts

Kanker.nl heeft ook gratis brochures met informatie over kankersoorten en behandelingen.