Gevolgen van kanker
Niet altijd zichtbaar
Ook jaren na de behandeling kan kanker je leven beïnvloeden. Misschien wel voor altijd. Veel (ex)kankerpatiënten ervaren tijdens of na kanker klachten. Dit is niet altijd zichtbaar.
Heb je klachten? Blijf er niet mee lopen. Je (huis)arts of gespecialiseerd verpleegkundige helpt je verder. Lees verder voor mogelijkheden voor hulp en ondersteuning.
Voorbeelden van klachten
Kanker of de behandeling ervan kan (lange termijn) gevolgen hebben. Lees meer over:
Waar kun je terecht?

Renate vond steun bij lotgenoten
Renate heeft sinds januari 2019 uitgezaaide eierstokkanker. Ze weet dat ze niet meer beter wordt. Via het centrum voor leven met en na kanker kwam ze in contact met lotgenoten. 'Ik zie dat deze centra steeds betere ondersteuning bieden. Ook voor de partners van kankerpatiënten.'

Centra voor leven met en na kanker
(ex)Patiënten, naasten en nabestaanden kunnen hier terecht om over hun ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Je kan er zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen.

Patiëntenorganisaties
De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 19 kankerpatiëntenorganisaties. Zij komen op voor de belangen van (ex)patiënten en hun naasten.

Vragen over kanker
Op kanker.nl vind je betrouwbare informatie over kanker. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22 (gratis). In de appstore vind je apps voor mensen die leven met of na kanker.

Hulp van je zorgverlener
Praten over klachten kan het begin zijn van verbetering. Je huisarts, specialist of (gespecialiseerd) verpleegkundige is je eerste aanspreekpunt. Zij kunnen je ook verwijzen naar een zorgverlener met kennis over jouw klachten.
Wat kun je doen als naaste?

Kanker in je omgeving
Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Als ik iets kan doen...
Mensen willen graag helpen als iemand ziek is. Maar de hulp organiseren kost tijd en energie. Daarom is er KWF Vriendendienst, waarmee je makkelijk hulp vraagt of geeft.
Meer informatie

Onderzoek naar chronische pijn bij borstkanker
In de AMAZONE-studie wordt onderzocht of online cognitieve gedragstherapie rondom een borstkankeroperatie het ontstaan van blijvende pijnklachten kan voorkomen. Deelname is nog mogelijk!

Kanker en werk
Wat betekent het voor je werk als je kanker hebt? En welke rol heb je als werkgever hierin?