Centra voor leven met en na kanker

Voor mensen geraakt door kanker

Iedereen die met kanker is geconfronteerd kan terecht in de IPSO-Centra voor leven met en na kanker. Voor lotgenotencontact, activiteiten gericht op ontspanning en verwerking en voor het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht. De centra zijn er voor (ex)patiënten, naasten en nabestaanden. 

KWF onderstreept het belang van deze centra (ongeveer 80 in Nederland). Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt zo'n centrum voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden.

Belang van IPSO-centra

KWF-directeur Dorine Manson: "Ik was laatst op bezoek bij Adamas centrum in Nieuw-Vennep en heb daar met eigen ogen de waarde van IPSO centra voor kankerpatiënten gezien. Het zorgt voor minder druk in het ziekenhuis, maar ook voor een betere kwaliteit van leven voor de patiënten."

Twee vrouwen in het inloophuis

Bezoek een Centrum voor leven met en na kanker

In de ziekenhuizen is doorgaans weinig tijd en ruimte voor nazorg. De psychosociale hulpverlening bij kanker is een andere tak van sport. De IPSO-Centra voor leven met en na kanker vervullen met de warme, huiselijke aanpak een unieke positie in de zorg. Zij voorzien in een behoefte die aansluit op de reguliere zorg, maar dan laagdrempeliger, want mensen kunnen er gratis, zonder afspraak en zonder doorverwijzing terecht.

Huis in actie

Word vrijwilliger bij een centrum

Dankzij de 4.500 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten, stappen onze gasten een stukje lichter de deur uit. Wil jij ook een paar uur per week vrijwilligerswerk doen? Bijvoorbeeld als gastheer/vrouw, fondsenwerver, secretariële duizendpoot, bestuurslid of social media deskundige voor een van de IPSO-Centra voor leven met en na kanker? Neem dan contact op met een centrum bij jou in de buurt.