Kanker en werk

Werken met of na kanker

Wat betekent het voor je werk als je kanker hebt? En welke rol heb je als werkgever hierin? Elk jaar krijgen zo'n 45.000 Nederlanders in de werkende leeftijd de diagnose. Welke vorm dat ook is, en welke behandeling je ook krijgt, kanker zet je leven op z'n kop. Ook voor je werk heeft het gevolgen. Misschien werk je minder of stop je (tijdelijk). Die keuze kan een belangrijke rol spelen in je herstel. En dus vind je hier meer informatie over werken met of na kanker.

Informatie en hulp

Op kankerenwerk.nl van de NFK vind je veel informatie over werken tijdens je behandeling, terugkeer naar werk en hulp daarbij.

Anjo op de berg

Werken tijdens chemokuren

Anjo was leidinggevende toen ze borstkanker kreeg. Ze vertelt over haar struikelblokken op het werk tijdens haar ziekteperiode, en daarna.

Bedrijfsarts Cobi

Speciale bedrijfsartsen

Er zijn speciale bedrijfsartsen voor (ex)kankerpatiënten. Zij kunnen in allerlei situaties ondersteunen. Cobi Oostveen is zo’n bedrijfsarts.

Vrouw op kantoor met collega's

Kan de hulp beter?

Voor terugkeer naar de werkvloer bestaan verschillende hulpprogramma’s. In het VU Medisch Centrum onderzoeken wetenschappers een beter, op maat gemaakt programma.

Een collega met kanker

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker steunt. Wat kun je doen?

Tips voor werkgevers

Hoe ga je als werkgever om met een collega die kanker heeft?

Hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor medewerkers en werkgevers. Zoals een gesprekshulp.

Waar kun je terecht?

Op kanker.nl vind je uitgebreide informatie, hulp en adviezen voor allerlei situaties met werk. Bijvoorbeeld als je een tijdelijk contract hebt, zelfstandige bent, of je als naaste zorgen maakt over dit onderwerp.

Doneren of in actie komen

Wordt een collega geraakt door kanker? Misschien wil je als bedrijf of met collega’s iets doen. Bijvoorbeeld geld inzamelen voor levensreddend kankeronderzoek. Of maandelijks bijdragen als Zakenvriend van KWF.