Vermoeidheid bij kanker

Moe tijdens of na je behandeling

Veel (ex)kankerpatiënten hebben tijdens of na hun behandeling last van extreme vermoeidheid. De vermoeidheid kan je overvallen en kan er zijn zonder dat je iets gedaan hebt. De vermoeidheid kan maanden of soms zelfs jaren duren. 

Heb jij last van vermoeidheid bij kanker? Blijf hier niet mee lopen. Vind hier meer informatie en lees waar je terechtkunt.

Zoek hulp

Beheerst vermoeidheid je leven? Praat erover. Bijvoorbeeld met je huisarts. Die kan je doorverwijzen voor hulp. Op kanker.nl kun je ook zelf begeleiding en zorg bij jou in de buurt vinden. 

Hulp bij vermoeidheid
Lotgenotencontact

Man in de natuur

Hoelang blijf je moe

Je kunt moe zijn tijdens of kort na je behandeling. Maar vermoeidheid kan ook langer duren. Soms zelfs tot jaren na de behandeling.

Oudere man met kleinkind

Waardoor komt de vermoeidheid?

Vermoeidheid kan komen door de behandeling of door de ziekte zelf. Maar ook het verwerken van kanker kan veel energie kosten.

Patricia

Patricia kan soms niet meer

Patricia is behandeld voor borstkanker. Van elke dag in de boksschool zat ze ineens thuis op de bank.

Man bekijkt appstore op tablet

Appstore

In de appstore op kanker.nl vind je een overzicht van apps voor mensen die leven met of na kanker. Je kan de apps zelf gebruiken, zonder verwijzing of begeleiding. Er zijn apps over communicatie, gevolgen en herstel, en keuzehulpen.

Twee vrouwen in het inloophuis

Centra voor leven met en na kanker

(ex)Patiënten, naasten en nabestaanden kunnen hier terecht om over hun ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Je kan er zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen.

Meer over vermoeidheid

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of een donatie doen?

Onderzoeken kanker en vermoeidheid

Welke rol heeft het brein bij vermoeidheid?

Is vermoeidheid bij kanker het gevolg van ontstekingen die het brein veranderen? En kan dit behandeld worden met medicijnen?

Blijvende vermoeidheid gericht behandelen

Kun je voorspellen welke behandeling tegen blijvende vermoeidheid per persoon het beste werkt? 

Meer onderzoeken

Ontdek de honderden onderzoeken die KWF mogelijk maakt met steun van onze donateurs.