Oncode Institute

Outsmarting cancer, impacting lifes

Oncode Institute verenigt meer dan 900 excellente fundamentele kankeronderzoekers in Nederland. De missie van Oncode Institute is om innovaties te stimuleren in de diagnose en behandeling van kanker. Het uiteindelijke doel is om patiënten te helpen overleven, de kwaliteit van leven voor de getroffenen te verbeteren en bij te dragen aan een betaalbaarder gezondheidszorgsysteem. Oncode Institute vertaalt fundamentele inzichten in de biologie van kanker naar nieuwe diagnostica, nieuwe geneesmiddelen en innovatieve behandelingen.

KWF is aanjager en grootste financier van Oncode Institute.

Nieuws

Nieuws en resultaten uit de 'snelkookpan' van Oncode Institute verzamelen we in ons nieuwsarchief.

Maak samen het verschil

Samen met Oncode Institute maak jij het verschil

KWF en Oncode Institute nodigen je uit om mee te investeren en samen de aanval op kanker te versnellen. We zoeken particulieren en (familie)stichtingen die met hun visie, ervaring, kennis, netwerk en/of hun vermogen persoonlijk betrokken willen zijn bij dit vernieuwende instituut.

Spreekt dit je aan? Wij gaan heel graag met je in gesprek. Download de brochure voor meer informatie. Of stuur een bericht aan KWF'er Wendy Nagel (Partnerships & Major Donors Oncode Institute). Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden om Oncode te steunen: [email protected]

Kanker te slim af zijn

Kanker begrijpen

We weten veel van kanker, maar begrijpen er nog te weinig van. Als onderzoekers in het laboratorium de ziekte volledig begrijpen, kunnen artsen in de kliniek kanker op maat bestrijden.

Onderzoeksresultaat sneller naar de patiënt

Een belangrijk doel van Oncode Institute is om de patiënt sneller van onderzoeksresultaten te laten profiteren.

Samen kanker te slim af zijn

In Oncode Institute werken meer dan 900 onderzoekers van verschillende onderzoeksinstituten samen. Ze willen sneller inzichten, kennis en resultaten delen dan voorheen mogelijk was. Hierdoor kunnen ze sneller kanker doorgronden.

Infographic Oncode

Oncode Institute in cijfers