Hersentumor

Betere behandeling hersentumoren

​Hersentumoren zijn vaak moeilijk te behandelen door de plek waar ze zitten. Een operatie kan riskant zijn en medicijnen kunnen de tumor niet altijd makkelijk bereiken.

Artsen onderzoeken hoe ze een hersentumor beter kunnen behandelen. Ze doen dit met steun van KWF-donateurs.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, meedoen aan een KWF Samenloop of met een actie geld inzamelen?

hersentumor in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers
Henriette in het bos

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Maar veel mensen hebben na de behandeling klachten.

Vrouwen op schoolplein

Kanker in je omgeving

Omgaan met kanker kan ook zwaar zijn voor de omgeving. Hoe steun je iemand met kanker, thuis en op het werk?

Uitzaaiingen

Kanker in de hersenen is meestal een uitzaaiing van een tumor ergens anders in het lichaam. Ontstaat een tumor in de hersenen zelf? Dan is dit een hersentumor.
Meer over uitzaaiingen
Meer over een hersentumor 

Wat is kanker

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Allemaal worden ze anders behandeld. Hoe ontstaat kanker en wat gaat er mis?

Kanker.nl

Kanker.nl

Op kanker.nl vind je informatie over hersentumoren, de symptomen, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de Kanker.nl Infolijn: 0800 - 022 66 22.

Logo Hersentumor.nl

Hersentumor.nl

Stichting hersentumor.nl geeft informatie over (leven met) een hersentumor voor patiënten en hun naasten. Ook vind je op de site informatie over hersentumoren bij kinderen.

Logo VOKK

Ouders, kinderen en kanker

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen.

Onderzoeken hersentumor

Hoe komen medicijnen beter bij de tumor?

Kunnen medicijnen die hersentumorcellen gevoeliger maken voor bestraling beter door de bloedhersenbarrière via geluidstrillingen? En kunnen we zo de overlevingskansen verbeteren?

Immunotherapie bij hersentumor verbeteren

De vooruitzichten van patiënten met een kwaadaardige hersentumor zijn niet goed. De komst van immunotherapie - die ons eigen afweersysteem stimuleert kankercellen aan te vallen - biedt hoop, maar het weefsel eromheen maakt dit moeilijk.

Meer onderzoeken

Wil je weten wat voor onderzoeken naar een hersentumor en andere kankersoorten KWF financiert met steun van onze donateurs?