Doe mee aan Alpe d'HuZes

Afdaling Alpe d'HuZes

Opgeven is geen optie

​Alpe d’HuZes: het jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ fietsen, lopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot 6 keer op en af. Ze doen alleen of met een team mee. Naast de sportieve uitdaging, hebben ze ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker.

Dit kun je doen

  Je kunt op verschillende manieren meedoen aan Alpe d’HuZes:

  • Als deelnemer de berg op fietsen, wandelen of hardlopen. Er wordt een minimaal sponsorbedrag vereist dat volledig ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Als deelnemer werf je dus ook fondsen.
  • Helpen als vrijwilliger tijdens de voorbereidingen in Nederland of tijdens de koersweek in Alpe d'Huez. In de koersweek heb je dan ook de mogelijkheid om de berg een keer te beklimmen en geld in te zamelen onder de noemer Alpe d'HuZus.

  Dit krijg je ervoor

  Meedoen aan Alpe d’HuZes staat garant voor een unieke ervaring. Zowel als deelnemer als vrijwilliger. Het saamhorigheidsgevoel van alle deelnemers en vrijwilligers is enorm. Sommigen noemen Alpe d’HuZes een ‘life changing event’. Je leeft er maandenlang naartoe vanwege je training en fondsenwerving, de prestaties zijn enorm en de voldoening groot. Ook als vrijwilliger is het een unieke ervaring en er is altijd wel een taak die bij je past. En uiteraard - want daar doe je het allemaal voor - draag je bij aan onderzoek naar kanker.

  Besteding van de opbrengst

  'Opgeven is geen optie!' is het motto van Alpe d’HuZes. Dat betekent dat Alpe d’HuZes zich inzet voor de patiënt, zonder er zelf beter van te worden. Al het geld dat wordt opgehaald, gaat voor 100% naar onderzoek- en implementatieprojecten in relatie tot de ziekte kanker.

  De opbrengst van Alpe d'HuZes wordt door KWF Kankerbestrijding beheerd in het Alpe d'HuZes KWF Fonds. De besteding van het geld gebeurt na toetsing door KWF Kankerbestrijding. Lees hier meer over bij:

  Alpe d'HuZes KWF Fonds

  Alpe d’HuZes is een zeer bijzondere actie voor KWF en een door KWF, vele kankerpatiënten en hun naasten zeer gewaardeerde actie.