Alpe d'HuZes

bestedingen alpe dhuzes

Bestedingen Alpe d'HuZes

Volledige afbeelding
Opbrengsten Alpe dhuzes

Besteding van de opbrengst

Alpe d’HuZes is een sportieve actie op de Franse berg Alpe d’Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 

KWF beheert de opbrengsten van Alpe d’HuZes in het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds. De opbrengsten worden verantwoord besteed binnen verschillende thema's. Van voeding tot revalidatie en van sneldiagnostiek tot behandeling op maat.

Alpe d'HuZes 2022

Matthieu is er nog dankzij Alpe d'HuZes

Dankzij nieuwe doorbraken in kankeronderzoek - mede mogelijk gemaakt door Alpe d'HuZes - is Matthieu er nog. 'Ik heb 5 operaties en meer dan 100 bestralingen gehad.'

Alpe d'HuZes/KWF-fonds

Alle opbrengsten van Alpe d'HuZes worden zorgvuldig beheerd in het Alpe d'HuZes/KWF-fonds.

Dr. Peperzak

Betere behandeling van bloedkankers

'Door de jaren heen zijn er veel medicijnen en mogelijkheden ontwikkeld, alleen werkt het nog niet altijd even goed.' Dr. Victor Peperzak hoopt op unieke wijze kankercellen om zeep te helpen. 

Onderzoeken dankzij Alpe d'HuZes

Onderzoeker Simone Dalm

Theranostiek

Theranostiek is een samentrekking tussen ‘therapie’ en ‘diagnostiek’ en is één van de nieuwste ontwikkelingen binnen de kankerbestrijding. Biomedicus Simone Dalm onderzoekt of deze techniek veilig en effectief is bij prostaatkanker.

Onderzoeker Klaas Mulder

Single-cell technologie

Met deze technologie kunnen wetenschappers therapie-ongevoeligheid cel voor cel doormeten. Dr. Klaas Mulder verbeterde de techniek voor zijn onderzoek naar hoofd-halskanker.

Onderzoeker Inge Verbrugge

Chemo-radio-immunotherapie

Een nieuwe behandelcombinatie met meer effect?