Matthieu en de Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes 2022

'Dankzij nieuwe doorbraken ben ik er nog'

Matthieu: “In april 2012 kreeg ik kanker. In eerste instantie werd gezegd dat ik nog slechts 2 jaar te leven had. Doordat een team van specialisten van het Radboud UMC echt het uiterste voor mij deed, door nieuwe doorbraken in kankeronderzoek en door zelf superfit te blijven, ben ik er nog. Althans, daar geloof ik in. Mijn gezin, mijn broer, alle artsen en ik vormen een hecht team.  

Inmiddels ben ik al 5 keer geopereerd en heb ik al meer dan 100  bestralingen gehad. Hierbij zitten ook behandelingen en onderzoeken die zonder donaties zoals via Alpe d’Huzes, niet mogelijk zouden zijn.  

In 2013, 2014, 2015 én 2018 deed ik mee aan Alpe d’HuZes. In 2017 en 2019 was ik er als vrijwilliger bij. In 2017 nam ik mijn zoon Sander mee, twee jaar later dochter Lieke.  Ik wilde hun alles meegeven wat Alpe d’HuZes te bieden heeft. En dat is veel! Ook nam ik ze mee, om samen een mooie herinnering te maken. Dat is dubbel en dwars geslaagd. 

Nieuwe techniek 

Gelukkig was 2019 voor ons gezin een rustig jaar voor wat betreft mijn gezondheid. Daarna begon de onzekerheid weer. In april en mei 2021 werd ik via een specifieke, experimentele techniek bestraald aan een uitzaaiing op mijn hartzakje. Ook deze geheel nieuwe techniek wordt mede mogelijk gemaakt door... Je raadt het al, financiering vanuit het Alpe d’HuZes Fonds.  

Die eerste week in juni, de Alpe d’HuZes-week, is voor mij heel belangrijk geworden.  Liefde, saamhorigheid, begrip, vriendschap, verdriet, blijdschap, herinneringen, steun en het omzetten van onmacht in kracht. 

Nog een weg te gaan 

In 2022 ben ik erbij als deelnemer. Ik geloof dat wij met elkaar dat verschil kunnen maken. Dat wij met elkaar kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. De ontwikkelingen gaan hard. Helaas is er ook nog een weg te gaan. Vanuit mijn rol als lid van de Patiënten Advies Commissie van KWF zie ik dat er hele goede en baanbrekende onderzoeken worden gefinancierd vanuit Alpe d'HuZes. 

Door mij te steunen, steun je artsen en onderzoekers die dagelijks bezig zijn in de strijd tegen kanker. Daarmee geef je ook mij en vele andere kankerpatiënten en hun naasten kostbare tijd. En in die tijd komen er weer nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Zo kunnen we allemaal bijdragen.”