'Hij was een onwijs toffe vader'

Familie Malipaard loterijmailing KWF

Cor deed in zijn laatste 5 maanden alles met zijn gezin

Cor overleed in 2017 aan de gevolgen van alvleesklierkanker, 5 maanden na de diagnose. Hij was toen pas 60 jaar. In deze 5 maanden heeft hij alles gedaan met zijn gezin. Kinderen Elles, Matthijs en Jaap: "Maar het blijft gewoon veel te kort. Hij zat nog vol met plannen en wilde zijn kleinkinderen zien opgroeien."

Niet meer genezen

Jaap: "Niet veel later na de diagnose hoorden we dat de kanker was uitgezaaid en genezing niet meer mogelijk was. Het is al een hele klap als je hoort dat je vader een tumor heeft. Maar als je dan hoort dat het is uitgezaaid en nooit meer goed komt... Dat kun je niet begrijpen. Je vader gaat gewoon dood aan die ziekte." Matthijs: "Onze vader begon gelijk met chemokuren. Als deze zouden aanslaan kon hij misschien nog 11 maanden leven. Uiteindelijk werden het er niet meer dan 5. In die periode deden we van alles samen. We regelden een dagje Porsche rijden voor hem, gingen samen op vakantie én Elles trouwde."

Je vader gaat gewoon dood aan die ziekte. Dat kun je niet begrijpen. 

Trotse vader

Elles: "We hadden net te horen gekregen dat onze vader niet meer beter werd. Dus ik zei tegen mijn vriend: 'je gaat nu op je knieën. We gaan zo snel mogelijk trouwen'. Een week later heeft hij me gevraagd. 3 weken later zijn we getrouwd. En mijn vader heeft me weggegeven." Jaap: "Papa was op jullie trouwdag écht weergaloos. Hij hield echt een hele mooie speech." Elles: "Op die dag was hij even niet ziek. Hij was gewoon een trotse vader."

Geen pijn en angst meer

Elles: "Onze vader is thuis overleden, in de armen van mijn moeder. Hij was heel helder. Geen pijn en geen angst meer." Jaap: "Eigenlijk vind ik het jammer dat we veel over die 5 maanden van zijn ziekte praten. Daarvoor heb ik namelijk 30 jaar een onwijs toffe vader gehad." Matthijs: "Mijn vader was super belangrijk voor ons." Jaap en Elles: "We missen hem enorm."