Bergh in het Zadel

Bergh in het zadel

Samen voor meer tijd

Tijd is kostbaar. Dat besef je pas echt als jij of een van je naasten kanker krijgt. De tijd die je hebt is opeens niet meer vanzelfsprekend. Meer onderzoek is enorm belangrijk. Vrijwilligersorganisatie Bergh in het Zadel zet zich al ruim 30 jaar in om hiervoor geld in te zamelen. Met tal van events: fietstochten, golftoernooien, concerten en met grote dank aan donateurs & Ambassadeurs. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar wetenschappelijke onderzoeken in Nederlandse academische ziekenhuizen. Door nieuwe doorbraken in kankeronderzoek kunnen we mensen met kanker meer tijd geven. Tijd om te leven.

Hanzetocht 2023

In 2023 viert de Hanzestedenbond ook haar 800-jarig bestaan. Zo ontstond het idee voor een 8-daagse fietstocht langs Hanzesteden in Duitsland. De routecommissie heeft de route zo goed als rond.
Van 13 t/m 20 mei 2023 gaan de renners en begeleiders op pad om 1.100 km en 10.000 hoogtemeters te fietsen. Het wordt een verrassende tocht door onbekend gebied. Met prachtige vergezichten bieden de etappes mooie uitdagingen voor de deelnemers.

Sponsoractiviteiten

Naast de fietstochten worden er jaarlijks diverse sponsoractiviteiten georganiseerd, zoals de 4 Golfdagen, de AM MAC Rally, de Artic Challenge en de Rock in Bargh.