ColSensation

fietser colsensation

Doe er iets aan!

​ColSensation is een fietsevenement voor KWF Kankerbestrijding waarbij de Franse berg Mont Ventoux wordt beklommen. Het initiatief komt uit Roosendaal. Voor veel deelnemers is ColSensation de mogelijkheid met iets groters bezig te zijn dan jezelf, samen met gelijkgestemden, ieder met een eigen motivatie. De volgende editie is op 16 september 2022.

Het ontstaan van ColSensation

ColSensation is een initiatief van stichting Team Doelbewust. Dit kwam voort uit een hechte vrienden- en familiegroep uit Roosendaal die besloot in actie te komen toen enkelen van hen werden geconfronteerd met de gevolgen van de ziekte kanker. Het team nam in 2010 voor het eerst succesvol deel aan de Roparun en haalden ruim 111.000 euro op voor de zorg aan kankerpatiënten. Team Doelbewust zocht daarna de samenwerking op met de Kaaimannen en de Roosendaalse afdeling van KWF Kankerbestrijding. ColSensation was het resultaat.

Meedoen aan ColSensation

Je kunt kiezen om de Mont Ventoux wandelend, hardlopend of fietsend te beklimmen. Er is ook een mountainbikeroute. Dat vraagt om maandenlange voorbereiding. Zowel sportief als voor het inzamelen van het sponsorgeld. Om mee te doen aan ColSensation dien je 500 euro voor je prestatie in te zamelen. Vrijwilligers zijn ook welkom!

Dit krijg je ervoor

Als je de kale berg met al zijn onverwachte weersomstandigheden trotseert, kun je een hele hoop! En je investeert in kankeronderzoek. Jaarlijks wordt samen met KWF Kankerbestrijding bepaald waar de opbrengst aan wordt besteed. De opbrengsten van 2019 gaan naar onderzoeken op het gebied van immunotherapie en de behandeling van kinderkanker. Als deelnemer kun je zeggen: 'Ik heb er iets aan gedaan!'

Besteding van de opbrengst

  • 25% gaat naar een onderzoek naar leukemiebehandeling specifiek gericht op genetische afwijkingen   
  • 25% gaat naar een onderzoek over TIL-Therapie: een alternatieve immunotherapie
  • 25% gaat naar andere onderzoeken van KWF Kankerbestrijding
  • 25% (met een maximum van € 50.000) gaat via Stichting Team Doelbewust naar regionale kanker gerelateerde goede doelen