ColSensation

fietser colsensation

Doe er iets aan!

​ColSensation is een evenement voor KWF waarbij fietsers, renners en wandelaars de Franse berg Mont Ventoux beklimmen. Het initiatief komt uit Roosendaal. Voor veel deelnemers is ColSensation de mogelijkheid met iets groters bezig te zijn dan jezelf, samen met gelijkgestemden, ieder met een eigen motivatie. De volgende editie is op 20 september 2024. Meedoen en de kale berg bedwingen? Meld je nu aan!

Het ontstaan van ColSensation

ColSensation is een initiatief van stichting Team Doelbewust. Dit kwam voort uit een hechte vrienden- en familiegroep uit Roosendaal. Zij besloten in actie te komen toen enkelen van hen werden geconfronteerd met de gevolgen van de ziekte kanker. Het team nam in 2010 voor het eerst succesvol deel aan de Roparun en haalden ruim € 111.000 op voor de zorg aan kankerpatiënten. Team Doelbewust zocht daarna de samenwerking op met de Kaaimannen en de Roosendaalse afdeling van KWF. En ColSensation was het resultaat.

Meedoen aan ColSensation

Je kunt kiezen om de Mont Ventoux wandelend, hardlopend of fietsend te beklimmen. Er is ook een mountainbikeroute. Dat vraagt om maandenlange voorbereiding. Zowel sportief als voor het inzamelen van het sponsorgeld. Om mee te doen aan ColSensation moet je € 750 voor je prestatie in te zamelen. 
Vrijwilligers zijn ook welkom!

Dit krijg je ervoor

Trotseer je de kale berg met al zijn onverwachte weersomstandigheden? Dan kun je een hele hoop! Én je investeert in kankeronderzoek. Jaarlijks wordt bepaald waar de opbrengst aan wordt besteed. 

Met de opbrengsten van 2024 ondersteunen we via KWF een onderzoek naar blaaskanker. Artsen onderzoeken of immunotherapie ingezet kan worden bij blaassparend behandelen van blaaskanker.

 

Samen sterk tegen kanker

Als deelnemer kun je zeggen: 'Ik heb er iets aan gedaan!'