De nalatenschap goed besteed

Wilbert Zwart

Wat doet KWF met geld uit nalatenschappen?

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. Dat betekent dat iedereen vroeg of laat met kanker in aanraking komt. Wij willen dat in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. KWF ontvangt geen overheidssubsidie. Je bijdrage, groot of klein, is daarom van onschatbare waarde. 

Het belang van nalatenschappen 

Ruim een derde van onze inkomsten krijgen wij uit nalatenschappen. Nalatenschappen zijn dus heel belangrijk voor kankeronderzoek en voor de samenleving.

Onderzoek helpt

Prof. Wilbert Zwart doet onderzoek naar borstkanker bij Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Hij krijgt hiervoor financiële steun van KWF: "Onderzoek voelt als een marathon, waarbij we stapsgewijs naar de finish toewerken. Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst de behandeling van alle tumoren zo optimaal zal zijn, dat de patiënt volledig geneest. Of dat de tumor als chronische ziekte behandeld kan worden. Dit is alleen mogelijk als er voldoende financiële steun voor onderzoek is." 

Wat hebben we al bereikt

Sinds onze oprichting in 1949 is al veel bereikt. Zo is de kans dat patiënten 5 jaar na de diagnose nog leven, gestegen van 25 naar 66%. Ook de behandeling en de kwaliteit van leven van mensen met kanker zijn verbeterd. Maar zolang de ziekte bestaat, is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Naar nog betere behandelingen en zo min mogelijk vervelende bijwerkingen van behandelingen.

Meer over 70 jaar kankerbestrijding