Nalaten aan een goed doel

Ouder stel geeft elkaar helpende hand

Wil jij nalaten aan een goed doel? Wat mooi dat je met jouw erfenis een positieve impact wilt maken. Het nalaten aan een goed doel is een prachtige manier om ervoor te zorgen dat je erfenis een blijvende en zinvolle betekenis heeft.  

Waarom nalaten aan een goed doel? 

Je erfenis schenken aan een goed doel is een belangrijke overweging. Met jouw erfenis ondersteun je een organisatie die je nauw aan het hart ligt. Of het nu gaat om het beschermen van het milieu, het bestrijden van armoede, het bevorderen van onderwijs of het ondersteunen van belangrijk kankeronderzoek. Er zijn talloze goede doelen om uit te kiezen.  

Door een goed doel op te nemen in je testament, geef je een krachtig signaal van betrokkenheid en geef je anderen de mogelijkheid om jouw visie voort te zetten. Kies je ervoor om het werk van KWF te steunen? Dan lever je een belangrijke bijdrage aan preventie, nieuwe behandelingen en betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten, ook als zij niet meer beter worden. Dat is hard nodig, want de gevolgen van kanker zijn ingrijpend. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel.     

Mireille (39) zet KWF in haar testament, nadat kanker haar gezin treft. ‘Ik wil nalaten aan KWF. Door wat we hebben meegemaakt, ben ik me nog bewuster van hoe belangrijk onderzoek naar kwaliteit van leven is.’ Lees en luister naar het verhaal van Mireille.

Nalaten aan een goed doel, hoe doe je dat? 

Er zijn verschillende manieren om een goed doel op te nemen in je nalatenschap. Een veelvoorkomende optie is het benoemen van het goede doel als erfgenaam in je testament. Hierdoor ontvangt het goede doel een deel of het geheel van je nalatenschap. We leggen dit graag aan je uit in 6 stappen.

Extra voordelen bij het nalaten aan een goed doel 

Het nalaten aan een goed doel kan ook fiscale voordelen met zich meebrengen. Door een goed doel op te nemen in je testament, kun je mogelijk erfbelasting besparen. Bij KWF is dit het geval, omdat wij een ANBI zijn. Als je meerdere goede doelen wilt steunen, kun je ervoor kiezen om je nalatenschap onder hen te verdelen.