Nalatenschap en goede doelen

Opa en kleindochter op strand met zeef

Je nalatenschap is een belangrijk onderwerp om over na te denken. Als je wilt dat je bezittingen op de juiste manier worden verdeeld nadat je er niet meer bent, is het goed om een nalatenschap te regelen.

Het is ook mogelijk om een goed doel als KWF op te nemen in je nalatenschap. Zo komt een deel van je nalatenschap ten goede van iedereen die te maken krijgt met kanker. 

Wat is een nalatenschap?

Een nalatenschap is een erfenis die je achterlaat na je overlijden. Als je geen testament hebt opgesteld, bepaalt de wet wie je bezittingen ontvangt.

Door een testament op te stellen kun je zelf bepalen wie je bezittingen krijgt en hoe deze verdeeld worden. Je kunt hierin ook aangeven welke goede doelen je wilt steunen met een deel van je nalatenschap. Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en de gevolgen van je keuzes.

Nalatenschap aan goede doelen

Goede doelen opnemen in jouw nalatenschap is een manier om ervoor te zorgen dat je bijdraagt aan een betere wereld nadat je er niet meer bent. Je kunt ervoor kiezen om een deel of je gehele nalatenschap aan een goed doel te schenken. Een nalatenschap aan goede doelen kan veel verschil maken. Het geld dat je schenkt kan worden gebruikt voor levensreddend onderzoek.

Laat je na aan KWF? Dan komt je gehele nalatenschap ten goede aan een beter leven met en na kanker, want over dit bedrag hoeft geen erfbelasting betaald te worden.

Nalatenschap regelen

Als je een nalatenschap wilt regelen, is het verstandig om dit op tijd te doen. Op deze manier voorkom je dat je bezittingen niet jouw manier worden verdeeld na je overlijden. Een notaris kan je helpen bij het opstellen van een testament en het regelen van je nalatenschap. 

Wat doet KWF met geld uit nalatenschappen?

1 op de 2 mensen in Nederland krijgt kanker. Dat betekent dat iedereen vroeg of laat met kanker in aanraking komt. Je bijdrage, groot of klein, is daarom van onschatbare waarde. Want alleen samen maken we het verschil. Jouw nalatenschap komt ten goede van onder andere meer onderzoek, voorlichting en passende zorg en ondersteuning.