Promoot je onderzoek

Onderzoeker AmsterdamUMC

Jouw onderzoek in de schijnwerpers

Ook jij wil ongetwijfeld aan onze achterban laten zien waar je mee bezig bent en welke doorbraken je aan het realiseren bent. Dat kan! Wij zijn altijd op zoek naar bevlogen onderzoekers die enthousiast over hun onderzoek willen vertellen. De aanleiding kan divers zijn: 

 • Promotie van jezelf of een collega binnen je onderzoeksteam
 • Veelbelovende tussen- of eindresultaten
 • Publicatie in een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift
 • Nieuw octrooi of product
 • Onderscheiding/award
 • Media-aandacht elders (universiteitsmagazine, dagblad, televisieoptreden, etc.)

Aarzel dus niet om ons (tijdig) te informeren. Wij stellen dat zeer op prijs en zouden het zelfs met klem willen adviseren. Wij kunnen berichten delen op social media, artikelen over je onderzoek publiceren en ingangen creëren bij de regionale of landelijke media. Mede dankzij onze inspanningen zijn KWF-projecten meermaals onderwerp geweest van artikelen in landelijke dagbladen en zijn diverse KWF-onderzoekers te gast geweest in goed bekeken televisieprogramma's zoals De Wereld Draait Door, Koffietijd of 5 Uur Live .

Een groot bereik

KWF communiceert veelvuldig over wetenschappelijk onderzoek. Bijvoorbeeld via onze website, socialmediakanalen, nieuwsbrieven en persberichten. Om een indruk te geven van ons bereik: 

 • Website: gemiddeld > 70.000 unieke bezoekers per maand
 • Facebook: > 212.000 volgers met een gemiddeld bereik van > 100.000 personen per dag
 • Twitter: > 19.000 volgers
 • KWF e-Journaal: ca. 250.000 abonnees 
 • DM-mailing: ca. 380.000 abonnees

Wetenschapsrubrieken 

Binnen deze media heeft KWF meerdere wetenschapsrubrieken. Zo is de Onderzoeker van de Week in korte tijd uitgegroeid tot een populair feuilleton waarin we onderzoekers en hun project in de schijnwerper zetten.

Interesse?

Stuur een mail naar [email protected] met informatie over je onderzoek. Geef duidelijk aan waarom en wanneer je jouw onderzoek onder de aandacht wilt brengen. We bespreken vervolgens graag de mogelijkheden met je. We stemmen dit uiteraard ook af met de communicatieafdeling van je onderzoeksinstituut.

KWF-evenementen

KWF organiseert diverse fondsenwervende evenementen, waar geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Vrijwilligers, donateurs en bezoekers van dergelijke evenementen stellen het enorm op prijs als zichtbaar wordt waar hun inzet toe leidt. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar onderzoekers die een inspirerende presentatie over hun onderzoek kunnen geven, of onderzoekers die aanwezig kunnen zijn bij vrijwilligersbijeenkomsten of bij rondleidingen die vaak georganiseerd worden in samenwerking met het onderzoeksinstituut. 

Mediatabblad GMS

Voordat we met zo'n verzoek bij je komen, proberen we een goede, praktische 'match' te maken. Bij lokale evenementen gaan we in eerste instantie op zoek naar iemand die in de regio woont. En bij een hardloopwedstrijd, zoals TEAM KWF, zoeken we bij voorkeur een sportieve onderzoeker. 

Om die match optimaal te kunnen maken, vragen we onderzoekers om in het KWF Grant Management System het media-tabblad met een aantal persoonlijke gegevens (zoals woonplaats en hobby's) zo uitgebreid mogelijk in te vullen.