Richtlijnen en tips vermelding KWF

vrouwelijke onderzoeker in een laboratorium

Noem KWF Kankerbestrijding bij je onderzoeksproject

Het noemen van de steun van KWF Kankerbestrijding is een formeel onderdeel van de financieringsvoorwaarden. Hieronder richtlijnen en tips voor hoe je dit kunt doen. 

Vermelden van KWF Kankerbestrijding  

Je voert een onderzoeksproject uit met financiële steun van KWF Kankerbestrijding. Het geld voor dat project wordt gegeven door de Nederlandse bevolking. Uiteraard legt KWF Kankerbestrijding verantwoording af over haar bestedingen.  

Om inzichtelijk te maken aan welk wetenschappelijk onderzoek de giften worden besteed, heeft KWF Kankerbestrijding jouw hulp nodig. Om te vertellen wat onze en jouw manier van kankerbestrijding is. Daarom vraagt KWF Kankerbestrijding je om altijd helder te communiceren dat jouw onderzoeksproject is mogelijk gemaakt door steun van KWF Kankerbestrijding.

Schrijfwijze KWF Kankerbestrijding

De enige juiste naam is 'KWF Kankerbestrijding'. Bij vermelding schrijf je deze naam altijd voluit. De afkorting KWF wordt niet los gebruikt. Wil je erop letten dat KWF Kankerbestrijding op 1 regel staat? Dus niet 'Kankerbestrijding' los van 'KWF' op een nieuwe regel. De Engelse benaming van KWF is 'Dutch Cancer Society'.

Naam- en logogebruik in media-uitingen

In wetenschappelijke publicaties, posterpresentaties en andere media-uitingen over het project meld je dat het project is uitgevoerd (mede) met financiële steun van KWF Kankerbestrijding (Engels: Dutch Cancer Society). Waar mogelijk plaats je het KWF-logo 'supported by KWF'. Dit beeldmerk is op te vragen via dit formulier.

Persberichten 

Vermeld in persberichten dat je het project hebt uitgevoerd (mede) met financiële steun van KWF Kankerbestrijding. Bij voorkeur in de laatste zin van de intro. Volgens de financieringsvoorwaarden moet je formeel de inhoud van het persbericht afstemmen met onze persvoorlichters.   

Presentaties over je project

Bij lezingen en andere presentaties begin of eindig je met de mededeling dat je het project hebt uitgevoerd (mede) met financiële steun van KWF Kankerbestrijding.

Interviews over je onderzoeksproject

KWF Kankerbestrijding stelt het bijzonder op prijs dat je in interviews over een project (voor radio/televisie of print) aangeeft dat je het project hebt uitgevoerd (mede) met financiële steun van KWF Kankerbestrijding. Ook willen wij je verzoeken om bij inzage van een interview voor publicatie of uitzending er expliciet op toe te zien dat deze mededeling in de definitieve versie opgenomen wordt. KWF Kankerbestrijding begrijpt uiteraard dat de zeggenschap hierover uiteindelijk bij de redactie berust.

Wij vragen je om onze persvoorlichters in te lichten over interviews en andere media-optredens zodat we voorbereid zijn op vragen van pers en publiek.

 

Personeelsadvertenties

Als je voor het project via personeelsadvertenties medewerkers zoekt, vermeld je in de advertentie dat het gaat om een mede door KWF Kankerbestrijding mogelijk gemaakt project. Je plaatst deze vermelding bij voorkeur in letters van hetzelfde formaat als de letters in de platte tekst van de advertentie. Bij de tekst moet het beeldmerk van KWF Kankerbestrijding worden afgedrukt, minimaal drie regels en witruimte hoog.