Tegen kanker. Voor het leven.

Levensveranderend onderzoek

Elke dag doen wetenschappers onderzoek naar kanker. Om de ziekte steeds beter te bestrijden en zo vroeg mogelijk te ontdekken. Maar ook voor minder gevolgen en bijwerkingen van behandelingen. Zodat mensen beter leven met en na kanker.

Bevolkingsonderzoeken

Dankzij bevolkingsonderzoeken kan kanker in een vroege fase worden ontdekt. Dan is er vaak een minder zware behandeling nodig. We adviseren daarom iedereen die een uitnodiging krijgt om mee te doen aan de bevolkingsonderzoeken.

Corona en kanker

Het coronavirus zorgt voor een gekke tijd. Begrijpelijk dat dit vragen bij je oproept. Heb je zorgen of een vraag over kanker en het coronavirus? Of wil je weten of een evenement doorgaat?

Leven met kanker

Kanker ontwricht je leven. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft. De gevolgen zijn overweldigend. Voor je lijf, dat behandelingen en stress moet doorstaan. Maar ook voor hoe je je voelt.

Zeldzame kankersoorten

1 op de 5 kankerpatiënten heeft een zeldzame vorm van kanker. Zij lopen vaak tegen extra problemen aan. Zoals minder behandelopties en minder informatie over hun ziekte. Een betere zorg voor deze mensen vinden we belangrijk.

Als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en kan je niet meer genezen? Dat betekent niet per se dat je snel overlijdt. Want met sommige soorten kanker kan je lang leven. In deze fase krijg je zorg voor het remmen van de kanker en/of het verminderen van klachten. Dit heet de palliatieve fase.

Wat is kanker?

Kanker is niet 1 ziekte. Er zijn wel 100 soorten. Hoe ontstaat kanker? Wat zijn symptomen waaraan je kanker herkent? Wat zijn de overlevingscijfers? En wat voor behandelingen kun je krijgen?

KWF Zonadvies-app

Deze vernieuwde app helpt je om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Het geeft je tips, de actuele zonkracht en persoonlijk advies op basis van je locatie en huidtype.

Help mee op jouw manier

Ook nu zijn duizenden mensen op de been voor het goede doel dat ons allemaal aangaat: het bestrijden van kanker, en een beter leven met én na de ziekte. Daar kunnen we natuurlijk altijd hulp bij gebruiken. In de vorm van donaties, maar ook op andere manieren.