Wereldkankerdag

Kanker raakt ons allemaal

Ieder jaar staat de wereld op 4 februari stil bij de impact van kanker. Een ziekte waar 1 op de 2 mensen in Nederland op een zeker moment mee te maken krijgt.

De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega's en vrienden... Kortom, kanker raakt ons allemaal. Jou dus ook. 

Activiteiten op 4 februari

Zorgorganisaties zetten op en rondom Wereldkankerdag hun deuren open. Ze laten zien wat zij mensen met kanker en hun naasten bieden. Van een lezing over een behandeling tot een luisterend oor. En van een fit-challenge tot wandelcoaching. In de Nationale Activiteiten Kalender zie je wat er in jouw buurt gebeurt.

meest voorkomende kankers in 2023

Meer kanker

In 2023 kregen 128.000 mensen de diagnose kanker. De groep mensen die leeft met en na kanker groeit daarmee naar ruim 900.000 mensen. Op Wereldkankerdag vragen we aandacht voor verder leven met kanker.

portret vrouw met bloesem-campagne Voor het leven

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Echtpaar op de bank met laptop

Zorg in de buurt

Zoek je hulp tijdens en na je behandeling? Via ‘Vind hulp bij kanker’ vind je begeleiding en gespecialiseerde zorg bij jou in de buurt.

Voorlichters van de kanker.nl infolijn

Stel je vraag over kanker

Heb je kanker? Of heeft iemand in je omgeving kanker? Misschien wil je er graag met iemand in vertrouwen over praten. Je kunt dan terecht bij de voorlichters van de kanker.nl infolijn.

Telefoonnummer: 0800-02 26 622