Wereldkankerdag

Aandacht voor de impact van kanker. Juist nu.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

Evenementen op 4 februari

Rond Wereldkankerdag kun je (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Dit jaar zetten zij vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding of een lezing. 

Zorg in de buurt

Zoek je hulp tijdens en na je behandeling? Of als naaste? In de Verwijsgids vind je begeleiding en gespecialiseerde zorg bij jou in de buurt. 

Gevolgen van kanker

Tot jaren na de behandeling kan kanker je leven beïnvloeden. 86% van de (ex)patiënten ervaart klachten. Dit is niet altijd zichtbaar.

'Ik kon meteen beter slapen'

Steun zoeken bij een inloophuis leek Elly onnodig. Ze had immers lieve mensen om zich heen. Tot haar man voorstelde om tóch te gaan. 'Al na het eerste bezoek sliep ik beter.'

Kanker.nl Infolijn

Stel je vraag over kanker

De voorlichters van de Kanker.nl Infolijn

Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving kanker? Als je behoefte hebt om met iemand te praten, dan kun je terecht bij de voorlichters van de Kanker.nl Infolijn.

Telefoonnummer: 0800-02 26 622