Wereldkankerdag

Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega's en vrienden... Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook. 

Evenementen op 4 februari

Zorgorganisaties zetten op/ rond Wereldkankerdag hun deuren open om te laten zien wat zij mensen met kanker en hun naasten te bieden hebben. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor, en van een fit-challenge tot wandelcoaching. 

meest voorkomende kankers in 2022

124.000 kankerdiagnoses in 2022

In 2022 kregen 124.000 mensen de diagnose kanker te horen. De groep mensen die leeft met en na kanker is daarmee gegroeid naar meer dan 850.000 mensen. Op Wereldkankerdag vragen we aandacht voor de groeiende groep mensen die leven met en na kanker. 

Vrouw kijkt in camera

Longkanker komt veel voor

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 147.000 mensen longkanker. Het wordt vaak pas laat ontdekt en is daardoor moeilijk te genezen. Artsen onderzoeken - met steun van KWF-donateurs - hoe ze de behandeling kunnen verbeteren. En nare bijwerkingen kunnen beperken. 

Man in de natuur

Angst bij kanker

Veel mensen die kanker hebben (gehad) hebben last van angst. Sommige mensen zijn bang dat de kanker terugkomt. Anderen zijn bang om dood te gaan. Wat als angst je leven beheerst? 

Gevolgen van kanker

Tot jaren na de behandeling kan kanker je leven beïnvloeden. 97% van de (ex)patiënten ervaart klachten. Dit is niet altijd zichtbaar.

Zorg in de buurt

Zoek je hulp tijdens en na je behandeling? Of als naaste? In de Verwijsgids vind je begeleiding en gespecialiseerde zorg bij jou in de buurt. 

Kanker.nl Infolijn

Stel je vraag over kanker

De voorlichters van de Kanker.nl Infolijn

Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving kanker? Als je behoefte hebt om met iemand te praten, dan kun je terecht bij de voorlichters van de Kanker.nl Infolijn.

Telefoonnummer: 0800-02 26 622