Wereldkankerdag

Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega's en vrienden... Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook. 

Evenementen op 4 februari

Zorgorganisaties zetten op/ rond Wereldkankerdag hun deuren open om te laten zien wat zij mensen met kanker en hun naasten te bieden hebben. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor, en van een fit-challenge tot wandelcoaching. 

Q&A Wereldkankerdag

Stel al je vragen over de impact van kanker op jouw leven tijdens de Q&A Wereldkankerdag; een initiatief van het Algemeen Dagblad en de aangesloten regionale kranten. Heb je een vraag over je angsten en zorgen over kanker, werk en kanker of je financiën en kanker?

Stuur je vraag - het liefst opgenomen met je mobiele telefoon  - naar: steljevraag@dpgmedia.nl. En kijk op vrijdag 4 februari, Wereldkankerdag, om 14.00 uur via AD.nl of de websites van de aangesloten regionale kranten. Experts zullen jouw vraag beantwoorden.

Vrouw kijkt in camera

Longkanker komt veel voor

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 14.700 mensen longkanker. Het wordt vaak pas laat ontdekt en is daardoor moeilijk te genezen. Artsen onderzoeken - met steun van KWF-donateurs - hoe ze de behandeling kunnen verbeteren. En nare bijwerkingen kunnen beperken.

Man in de natuur

Angst bij kanker

Veel mensen die kanker hebben (gehad) hebben last van angst. Sommige mensen zijn bang dat de kanker terugkomt. Anderen zijn bang om dood te gaan. Wat als angst je leven beheerst?

Gevolgen van kanker

Tot jaren na de behandeling kan kanker je leven beïnvloeden. 86% van de (ex)patiënten ervaart klachten. Dit is niet altijd zichtbaar.

Zorg in de buurt

Zoek je hulp tijdens en na je behandeling? Of als naaste? In de Verwijsgids vind je begeleiding en gespecialiseerde zorg bij jou in de buurt. 

Kanker.nl Infolijn

Stel je vraag over kanker

De voorlichters van de Kanker.nl Infolijn

Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving kanker? Als je behoefte hebt om met iemand te praten, dan kun je terecht bij de voorlichters van de Kanker.nl Infolijn.

Telefoonnummer: 0800-02 26 622