Podcast

KWF Podcast

Beluister alle afleveringen

Hoe ziet de toekomst van de kankerbestrijding er uit? ​Wat zijn de persoonlijke drijfveren van een onderzoeker? En hoe pak je het leven weer op na kanker te hebben gehad? Presentator Roelof Hemmen, vriend van KWF, hoopt via een uiteenlopende groep gasten antwoord te krijgen op deze en andere prangende vragen.

René Medema (AvL) en Fred Falkenburg (KWF)

Het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) ontvangt de komende jaren 17 miljoen euro per jaar van KWF. Fred Falkenburg (toenmalig directeur KWF) en René Medema (bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid AvL) praten onder leiding van Roelof Hemmen over het belang van deze samenwerking voor kankerpatiënten.

Beluister deze aflevering​ (Spotify)

Ex-patiënten Fien Vermeulen en Astrid Nollen

Radio presentatrice Fien Vermeulen van Q-Music en Astrid Nollen (Oncologie Coach) vertellen op indringende wijze welke rol kanker in hun leven speelt. Een emotioneel en eerlijk gesprek, over wat kanker met je doet en hoe het, jaren na de behandeling, nog dagelijks een rol in je leven speelt.

Beluister deze aflevering​ (Spotify)

Onderzoeker Wilbert Zwart

Wat is het laatste nieuws over genezing van borst- en prostaatkanker? Wie beter te vragen dan onderzoeker Wilbert Zwart, die hier zijn specialiteit van heeft gemaakt. In deze 30 minuten komt zijn onderzoek ter sprake, maar gaat het ook over zijn persoonlijke drijfveren. Hoe lang weet Wilbert al dat hij dit werk wilde gaan doen? Welke nieuwe doorbraken hoopt hij te behalen?  

Beluister deze aflevering​ (Spotify)

Staatssecretaris Paul Blokhuis 

Als staatssecretaris van Volksgezondheid maakte Paul Blokhuis zich vanaf het begin af aan niet populair bij tabaksfabrikanten. Volgens hem mag een pakje sigaretten rustig 10 euro of meer kosten. Voor dat soort maatregelen heb je natuurlijk wel draagvlak nodig. In deze aflevering hoor je hoe dat proces is verlopen in het opstellen van het nieuwe preventieakkoord. 

Beluister deze aflevering​ (Spotify)

Bestuurder Johan van de Gronden

Johan van de Gronden was van half 2018 tot en met 2023 bestuurder van KWF. Hij heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Hoe ziet die toekomst van kankerbestrijding er uit? Welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we verwachten? En hoe wil KWF Kankerbestrijding daarin meegaan? 

Beluister deze aflevering​ (Spotify)​