Schildklierkanker

Schildklierkanker soms ongevoelig voor behandeling

​Schildklierkanker is vaak goed te behandelen. Toch wordt de tumor bij sommige patiënten na een tijd ongevoelig voor de behandeling. Genezen kan dan niet meer. 

Artsen onderzoeken hoe dit kan, zodat ze dit kunnen voorkomen. Of  hoe ze de kankercellen wel weer gevoelig kunnen maken voor behandeling. 

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, meedoen aan een KWF Samenloop of met een actie geld inzamelen?

Schildklierkanker in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers
Henriette in het bos

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Maar veel mensen hebben na de behandeling klachten.

Moeder op het schoolplein

Kanker in je omgeving

Omgaan met kanker kan ook zwaar zijn voor de omgeving. Hoe steun je iemand met kanker, thuis en op het werk?

Kanker.nl

kanker.nl

Op kanker.nl vind je informatie over schildklierkanker, de symptomen, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de Kanker.nl Infolijn: 0800 - 022 66 22.

Logo SON

Schildklier Organisatie Nederland

Schildklier Organisatie Nederland zet zich in voor de belangen van schildklierpatiënten. Op hun site vind je informatie over schildklierkanker en de behandeling.

Onderzoek naar schildklierkanker

Lymfeklieruitzaaiingen zichtbaar maken

Kunnen lymfeklieruitzaaiingen in de hals bij schildklierkanker tijdens de operatie zichtbaar gemaakt worden? Om zo de kans dat de kanker terugkomt te verkleinen?

Samen beslissen over de behandeling

Hoe maak je als patiënt en zorgverlener samen de beste beslissingen over de behandeling? En welke hulpmiddelen kunnen hierbij helpen? 

Meer onderzoeken

Wil je weten wat voor onderzoeken naar alvleesklierkanker en andere kankersoorten KWF financiert met steun van onze donateurs?