Maagkanker
Betere behandeling maagkanker
Maagkanker wordt meestal laat ontdekt, omdat de ziekte in het begin weinig of geen klachten geeft. Hierdoor is een genezende behandeling vaak niet mogelijk. De vooruitzichten zijn daarom niet goed: 1 op de 5 patiënten is 5 jaar na de diagnose nog in leven.
Artsen onderzoeken hoe ze maagkanker beter kunnen behandelen.
Help jij ons?
Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, meedoen aan een KWF Samenloop of met een actie geld inzamelen?

Bekijk meer cijfers
Naar de cijfersMaagkanker en roken
Roken vergroot de kans op maagkanker. Wat kun je doen om dit risico te beperken?
Helicobacter pylori
Mensen die besmet zijn met de bacterie Helicobacter pylori, hebben een grotere kans om maagkanker te krijgen. Wat zijn andere risico's?
Symptomen
Maagkanker geeft in het begin meestal geen klachten. Later kun je last krijgen van minder eetlust, maagpijn, misselijkheid of andere maagklachten.
Wat is kanker?
Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Allemaal worden ze anders behandeld. Hoe ontstaat kanker en wat gaat er mis?

Leven met kanker
Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Maar veel mensen hebben na de behandeling klachten.

Patricia kan soms niet meer
Patricia is behandeld voor borstkanker. Van elke dag in de boksschool zat ze ineens thuis op de bank.

Kanker in je omgeving
Omgaan met kanker kan ook zwaar zijn voor de omgeving. Hoe steun je iemand met kanker, thuis en op het werk?

Kanker.nl
Op kanker.nl vind je informatie over maagkanker, de symptomen, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de Kanker.nl Infolijn: 0800 - 022 66 22.

SPKS
SPKS behartigt de belangen van maagkankerpatiënten en brengt patiënten, hun partners en naaste omgeving in contact met lotgenoten.