Maagkanker

Betere behandeling maagkanker

Jaarlijks krijgen ongeveer 1.550 mensen maagkanker. Het wordt meestal laat ontdekt, omdat de ziekte in het begin weinig of geen klachten geeft. Hierdoor is een genezende behandeling vaak niet mogelijk. De vooruitzichten zijn daarom niet goed: 1 op de 5 patiënten is 5 jaar na de diagnose nog in leven.

Artsen onderzoeken hoe ze maagkanker beter kunnen behandelen.   

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of een donatie doen?

Maagkanker in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers

Maagkanker en roken

Roken vergroot de kans op maagkanker. Wat zijn de risico's en de gevolgen van roken? En hoe kan ik met roken stoppen?

Helicobacter pylori

​Mensen die besmet zijn met de bacterie Helicobacter pylori, hebben een grotere kans om maagkanker te krijgen. Wat zijn andere risico's?

Symptomen

​Maagkanker geeft in het begin meestal geen klachten. Later kun je last krijgen van minder eetlust, maagpijn, misselijkheid of andere maagklachten.

portret vrouw met bloesem-campagne Voor het leven

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Portret man buiten

Als je niet meer beter wordt

Heb je kanker en kan je niet meer genezen? Dan richt de zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Dit is de palliatieve fase. Wat houdt dat in?

Moeder op het schoolplein

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Man en kind geven samen planten water

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je klachten hebt? Als je jong bent of juist wat ouder? Of als je niet meer beter wordt? Waar vind je hulp?

Patricia

Patricia kan soms niet meer

Patricia is behandeld voor borstkanker. Van elke dag in de boksschool zat ze ineens thuis op de bank.

Cellen in het lichaam

Wat is kanker?

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Allemaal worden ze anders behandeld. Hoe ontstaat kanker en wat gaat er mis?

Man achter laptop

Vragen over kanker

Op kanker.nl vind je meer informatie over maagkanker. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan via de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22 (gratis).

SPKS logo (kpo maag- en slokdarmkanker)

SPKS

SPKS behartigt de belangen van mensen die maagkanker hebben (gehad) en brengt patiënten, hun partners en naaste omgeving in contact met lotgenoten.

Onderzoeken maagkanker

Betere immunotherapie

Vaak is bij immunotherapie ook chemo nodig. Met de bijwerkingen die daar bij horen. Kan de immunotherapie krachtiger worden gemaakt? Zodat aanvullende chemo niet of minder nodig is?

Bestraling op maat

Bestraling na een operatie geeft de beste kans op genezing. Maar bestraling geeft bijwerkingen. Kunnen we de tumor beter bestralen en minder schade veroorzaken?

Meer onderzoeken

Ontdek de honderden onderzoeken die KWF mogelijk maakt met steun van onze donateurs.