Speciale bedrijfsartsen voor (ex)kankerpatiënten

Bedrijfsarts Cobi

Voor werknemer en werkgever

Kanker en werk blijkt vaak een lastige combinatie. Lang niet iedereen weet dat er speciale bedrijfsartsen zijn voor (ex)kankerpatiënten. Cobi Oostveen is bedrijfsarts consulent oncologie (BACO).

"Een BACO is een bedrijfsarts die is gespecialiseerd in kanker en werk. Iedereen kan bij ons terecht: werknemers met of na kanker, werkgevers, behandelaars en collega-bedrijfsartsen. We kunnen in allerlei situaties ondersteunen. Als jij en je werkgever moeite hebben met het vormgeven van je terugkeer naar werk bijvoorbeeld. Maar ook als je na je behandeling niet meer kunt werken, kunnen wij helpen dit uit te leggen.

Ex-patiënt juist extra waardevol

Iemand die kanker heeft (gehad), heeft vaak andere voorwaarden nodig om te kunnen werken. Werkgevers weten niet altijd hoe ze daarmee om moeten gaan. Maar werknemers kunnen na hun ziekte juist extra waardevol zijn. Daar wil je als werkgever toch gebruik van maken?"

Hulp voor zzp’er met kanker

Als zzp’er heb je geen bedrijfsarts of vaste werkgever. Voor jou kan een BACO ook van grote waarde zijn. Deze gespecialiseerde bedrijfsarts kun je al inschakelen tijdens het maken van het behandelplan. Om zo, vanaf het begin, met je mee te denken.