Veelgestelde vragen over Zakenvriendschap

Wat is een Zakenvriend?

Een Zakenvriend is een bedrijf dat structureel doneert aan KWF. Het bedrijf kiest 1 van de 4 thema’s, dat vanaf 200 euro (excl. btw) per maand wordt gesteund. Lees hier meer over het Zakenvriendschap en de mogelijke thema’s.

Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden als Zakenvriend?

Word Zakenvriend van KWF door contact met ons op te nemen via [email protected]. Of bel 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten), ma–vrij tussen 09.00 en 17.00 uur.

Je kunt je ook direct aanmelden als Zakenvriend.

Tot wanneer ben ik Zakenvriend? Ofwel, wat is de looptijd?

Je organisatie is Zakenvriend tot wederopzegging. De opzegtermijn is 1 maand. We hopen natuurlijk op een meerjarige en succesvolle relatie. Een gemiddeld onderzoek dat door KWF wordt gefinancierd, duurt 4 jaar.

Hoe kan ik mijn Zakenvriendschap opzeggen?

Je kunt de Zakenvriendschap opzeggen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je ontvangt van ons een bevestiging van de opzegging. De opzegtermijn is 1 maand.

Waarom Zakenvriend worden?

 • Als Zakenvriend draag je bij aan minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker.
 • Je steunt belangrijk wetenschappelijk onderzoek.
 • Door je te verbinden aan KWF toon je maatschappelijke betrokkenheid.
 • Je inspireert medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen kanker terug te dringen en geeft een gevoel van steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving

Wat krijg ik van KWF als Zakenvriend?

 • Een communicatietoolkit om te laten zien dat je Zakenvriend bent. Daarin zit bijvoorbeeld een banner voor op je website en standaard persbericht. De toolkit is ook in het Engels verkrijgbaar.
 • 4x per jaar een nieuwsbrief over het werk van KWF en kankeronderzoek.
 • 3 tot 4 keer per jaar speciale bijeenkomsten voor Zakenvrienden, zoals inspiratiesessies met onderzoekers en rondleidingen in medische centra.
 • De mogelijkheid om te netwerken met andere Zakenvrienden tijdens de bijeenkomsten.

​Hoe passen de Zakenvrienden binnen de missie van KWF?

We financieren en faciliteren met de steun van Zakenvrienden kankeronderzoek om onze missie te bereiken:

 • Minder kanker
 • Meer genezing
 • Betere kwaliteit van leven, ook na kanker
 • Goede zorg als je niet meer beter wordt

Hoeveel Zakenvrienden zijn er?

Er zijn honderden bedrijven door het hele land die op deze manier steunen. Alle Zakenvrienden staan vermeld op deze pagina.

Kan ik een factuur voor mijn donaties ontvangen?

Ja, je ontvangt van ons een jaarfactuur incl. 21% btw.

Ik heb geen factuur ontvangen. Mag ik deze alsnog ontvangen?

Ja, natuurlijk! Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]. Of bel met publieksservice: 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten) op ma t/m vrij 09:00–17:00 uur.

Waarom betaal ik btw over de zakelijke donatie?

Sinds 1 januari 2016 is het Zakenvriendschap met KWF btw-proof. Dit betekent dat we, bovenop de maandelijkse donatie, automatisch 21% btw incasseren. We verlenen namelijk onze Zakenvrienden het recht om gebruik te maken van de communicatietoolkit. Dit wordt gezien als een tegenprestatie. Hierdoor is er sprake van een economische activiteit en moet je btw betalen die je bij je aangifte weer 100% kunt terugvragen.

Kan ik een creditnota ontvangen?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]. Of bel met publieksservice: 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten) op ma t/m vrij 09:00–17:00 uur.

Ik wil als Zakenvriend in actie komen voor KWF. Kan dat?

Wat leuk dat je organisatie in actie wil komen! Bekijk meer informatie op de website. Of neem contact op via [email protected] of onze publieksservice 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten) op ma t/m vrij 09:00–17:00 uur.

Een andere vraag?

Je kunt ons telefonisch bereiken op nummer 020 570 05 70 (gebruikelijke belkosten), op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur. Of per e-mail: [email protected]