Veelgestelde vragen over Zakenvriendschap

Vraagtekens

Vraag en antwoord

Wat is een Zakenvriend?

Een Zakenvriend is een bedrijf dat structureel doneert aan KWF. Het bedrijf kiest 1 van de 4 thema’s, dat vanaf 200 euro (excl. btw) per maand wordt gesteund. Lees hier meer over het Zakenvriendschap en de mogelijke thema’s.

Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden als Zakenvriend?

Word Zakenvriend van KWF door contact op te nemen met Relatiemanager Willemijn van den Berg via wberg@kwf.nl of 020 - 570 05 82.

Je kunt ook het inschrijfformulier invullen en opsturen naar bedrijven@kwf.nl of per post:

KWF Kankerbestrijding
t.n.v. Team Zakenvrienden
Postbus 75508
1070 AM Amsterdam

Tot wanneer zijn wij Zakenvriend, wat is de looptijd?

Je organisatie is Zakenvriend tot wederopzegging. De opzegtermijn is 1 maand. We hopen natuurlijk op een meerjarige en succesvolle relatie. Een gemiddeld onderzoek dat door KWF wordt gefinancierd, duurt 4 jaar.

Hoe kan ik mijn Zakenvriendschap opzeggen?

Je kunt de Zakenvriendschap opzeggen door een e-mail te sturen naar bedrijven@kwf.nl. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail van de opzegging. De opzegtermijn is 1 maand.

Waarom Zakenvriend worden?

 • Als Zakenvriend draag je bij aan minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker.
 • Je steunt belangrijk wetenschappelijk onderzoek.
 • Door je te verbinden aan KWF toon je maatschappelijke betrokkenheid.
 • Je inspireert medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen kanker terug te dringen en geeft een gevoel van steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving

Wat krijg ik van KWF als Zakenvriend?

 • Een communicatietoolkit om te laten zien dat je Zakenvriend bent, met daarin bijvoorbeeld een banner voor op je website en standaard persbericht. De toolkit is ook in het Engels verkrijgbaar.
 • 4x per jaar een nieuwsbrief over het werk van KWF en kankeronderzoek.
 • 3 tot 4 keer per jaar speciale bijeenkomsten voor Zakenvrienden, zoals inspiratiesessies met onderzoekers en rondleidingen in medische centra.
 • De mogelijkheid om te netwerken met andere Zakenvrienden tijdens de bijeenkomsten.

​Hoe passen de Zakenvrienden binnen de missie van KWF?

We financieren en faciliteren met de geworven fondsen van Zakenvrienden kankeronderzoek om de missie te bereiken:

 • Minder kanker
 • Meer genezing
 • Betere kwaliteit van leven

Hoeveel Zakenvrienden zijn er?

Eind 2016 waren er 750 Zakenvrienden. Alle Zakenvrienden staan vermeld op de website van KWF.

Kan ik een factuur voor mijn donaties ontvangen?

Ja, je ontvangt van ons een jaarfactuur incl. 21% btw.

Ik heb geen factuur ontvangen. Mag ik deze alsnog ontvangen?

Ja uiteraard. Neem hiervoor contact met ons op via bedrijven@kwf.nl of bel met publieksservice: 0900 - 202 00 41 (gebruikelijke belkosten) op ma t/m vrij 09:00–17:00 uur.

Waarom betalen we btw over de donatie?

Sinds 1 januari 2016 is het Zakenvriendschap met KWF btw-proof. Dit betekent dat we, bovenop de maandelijkse donatie, automatisch 21% btw incasseren. We verlenen namelijk onze Zakenvrienden het recht om gebruik te maken van de communicatietoolkit. Dit wordt gezien als een tegenprestatie. Hierdoor is er sprake van een economische activiteit en moeten ondernemers btw betalen die ze middels hun aangifte weer 100% kunnen terugvragen.

Kan ik een creditnota ontvangen?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op via bedrijven@kwf.nl of bel met publieksservice: 0900 - 202 00 41 (gebruikelijke belkosten) op ma t/m vrij 09:00–17:00 uur.

Ik wil als Zakenvriend in actie komen voor KWF. Kan dat?

Wat leuk dat je organisatie in actie wil komen! Bekijk meer informatie op de website of neem contact op via acties@kwf.nl of onze publieksservice 0900 - 202 00 41 (gebruikelijke belkosten) op ma t/m vrij 09:00–17:00 uur.

Een andere vraag?

Je kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0900 - 202 00 41 (gebruikelijke belkosten), op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur. Of per e-mail: bedrijven@kwf.nl