Voor het leven

Iedereen moet het leven zoveel mogelijk kunnen leven. Ook als je kanker hebt, van kanker bent genezen, iemand met kanker in je naaste omgeving hebt, of niet meer beter wordt. Daarom investeren we in zorg die patiënten, naasten en nabestaanden ondersteunt bij het omgaan met lichamelijke én emotionele gevolgen van kanker.  

Zo steunt KWF de centra voor leven met en na kanker, waar je terecht kunt voor lotgenotencontact en een luisterend oor. We ontwikkelden KWF Vriendendienst, waarmee vrienden en bekenden direct praktische hulp kunnen bieden bij dagelijkse klusjes. We steunen Stichting Komma, die ongeneeslijk zieke ouders de kans geeft een videoportret te maken voor hun kinderen. En we dragen bij aan het opleiden van zorgprofessionals in de ondersteuning van kankerpatiënten die niet meer beter worden.  

Op deze pagina lees je meer over deze en andere mogelijkheden voor hulp en ondersteuning.

Ook jij kunt helpen

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld als vrijwilliger, door een actie te starten of mee te doen met een bestaand evenement? Jouw hulp is altijd welkom! Kijk wat jij kunt doen.

Iedereen de juiste zorg

portret vrouw met bloesem-campagne Voor het leven

Leven met de gevolgen van kanker

Kanker heeft niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk veel impact. Je kunt te maken krijgen met emoties en klachten die van grote invloed zijn op je dagelijks leven, je werk of je relatie. Zoals vermoeidheid, angst en somberheid. Blijf er dan niet mee rondlopen.  

Oude man

Wat als je niet meer beter wordt?

Voor het leven. Ook als je niet meer beter wordt. Is genezing niet mogelijk, dan is een zo goed mogelijke kwaliteit van leven het belangrijkste doel. Lees hoe anderen hiermee omgaan, welke zorg er mogelijk is en hoe jij en je naasten er voor elkaar kunnen zijn.

Voor het leven

portret vrouw bij boom-campagne Voor het leven

Voor het leven dat de tegenslag verslaat

Leontien kreeg 2 keer de diagnose baarmoederhalskanker. Op kanker.nl vond ze herkenning, en de ervaringen van andere jonge patiënten. Ze startte er zelf ook een blog. 'Het was fijn om te merken dat anderen weer iets aan míjn ervaringen hadden.'

portret man-campagne Voor het leven

Voor het leven dat hoop houdt

Anton kreeg 5 jaar geleden te horen dat hij longkanker had met uitzaaiingen. Zijn tijd zou beperkt zijn. Na goede ervaringen met de patiëntenorganisatie stapte hij in de patiëntenadviesraad. 'Pas dan zie je dat een patiëntenvereniging écht veel kan betekenen voor patiënten.'

portret vrouw-campagne Voor het leven - 1600x600

Voor het leven dat nog maar even heeft

Renate heeft sinds januari 2019 uitgezaaide eierstokkanker. Ze weet dat ze niet meer beter wordt. Via het centrum voor leven met en na kanker kwam ze in contact met lotgenoten. 'Ik zie dat deze centra steeds betere ondersteuning bieden. Ook voor de partners van kankerpatiënten.'