Collecteren met collectebord

Vrouw collecteert met bord

Als collectant ga je met het collectebord langs de deuren. Dat werkt heel makkelijk. Mensen hoeven alleen de QR-code op het bord te scannen met een mobiele telefoon. En hun donatie via iDEAL is meteen binnen bij KWF! 

Zo werkt collecteren met het collectebord

  • Vlak voor de collecte krijg je een brief thuisgestuurd met een persoonlijke QR-sticker en een link naar jouw persoonlijke pagina.
  • Je plakt de sticker gemakkelijk op het collectebord.
  • Aan de deur laat je deze QR-code scannen. Dat werkt zo.
  • Je ziet de donatie terug op jouw persoonlijke pagina.

 

Veelgestelde vragen

Je krijgt het collectebord ongeveer 1-2 weken voor de collecteweek van je lokale coördinator. Die bezorgt ‘m bij je thuis, of je haalt ‘m op. Heb je niks gehoord? Neem dan contact op met KWF Servicepunt vrijwilligers via 020 570 0590.

Dat leggen we hier uit.

Op het collectebord staat een algemene QR-code. Laat je deze scannen, dan wordt de donatie opgeteld bij de totaalopbrengst van de landelijke KWF-collecteweek. Dit is voor jou niet inzichtelijk.  

Je kunt de QR-code personaliseren. Plak daarvoor de persoonlijke QR-sticker over de algemene QR-code heen. Laat je deze scannen, dan wordt de donatie opgeteld bij jouw persoonlijke opbrengst én die van jouw collecteteam. Dit kun je inzien op jouw persoonlijke pagina. De link naar jouw persoonlijke pagina krijg je vlak voor de collecte per brief, e-mail of sms toegestuurd. 

Die krijg je in de week voor de collecte per post thuisgestuurd. Niets ontvangen? Dan beschikten we helaas niet op tijd over jouw correcte adresgegevens. Vraag je coördinator of die een persoonlijke QR-sticker voor je uitprint op een etiket. Heeft hij/zij daar hulp bij nodig? Verwijs dan naar deze instructie, of adviseer het Servicepunt te bellen.  

Dat kun je helaas niet accepteren. Leg ze uit hoe doneren via de QR-code werkt. Willen ze dat niet? Geef ze dan een niet-thuiskaartje mee. Daar staat het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken. 

Het afstorten van contant geld wordt steeds lastiger en duurder. Daarom kiezen we ervoor alleen digitale donaties in ontvangst te nemen. Het is bovendien veiliger voor ons als collectanten: we hoeven nu niet met grote bedragen over straat. 

Check bij je lokale coördinator of die het bord weer inneemt, of dat je het zelf mag houden. De borden zijn herbruikbaar, dus als je volgend jaar weer gaat collecteren kun je hem weer gebruiken. Dan ontvang je opnieuw een persoonlijke QR-sticker.  

  • Het is veilig: niemand loopt meer met contant geld over straat. 

  • Iedereen kan het: de QR-code is met iedere telefoon en iedere bank te scannen. Op de achterkant van het collectebord staat een uitleg. Die kun je makkelijk tonen aan de gever.

  • Geen kleingeld? Geen probleem! Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch doneren. 

  • De opbrengst is hoger: de gemiddelde gift bij een QR-donatie is € 5, terwijl mensen contant gemiddeld € 1,50 geven. 

  • Je ziet wat je ophaalt: je weet meteen wat jij als collectant én jullie als collecteteam hebben opgehaald.

Er wordt steeds minder contant betaald. Al ruim driekwart van het betaalverkeer is met pinpas of smartphone. Ook wordt afstorten steeds moeilijker. En duurder. Door nu de overstap te maken naar een 100% digitale collecte, zijn we klaar voor de toekomst. En kunnen we óók in de komende jaren doen wat we zo belangrijk vinden: zoveel mogelijk geld ophalen tegen kanker, en voor het leven.

Lees hier meer over de overstap