Onderzoek voor vrouwen

Onderzoek voor vrouwen

Risico op borst- en eierstokkanker

Maaike Vreeswijk

Erfelijke factoren kunnen het risico op borst- en eierstokkanker verhogen. Dr. Maaike Vreeswijk wil met haar onderzoek bijdragen aan een goede inschatting van dat risico. Pink Ribbon financiert dit belangrijke project.

Immunotherapie

Afbeelding van een kankercel onder de loep

Het eigen afweersysteem een handje helpen om kankercellen op te ruimen. Dat is het idee van immunotherapie, een van de vele onderzoeksdoorbraken van de laatste jaren. Immunotherapie komt voor steeds meer kankersoorten beschikbaar. Ook aan toepassingen bij borstkanker wordt gewerkt.

6 jaar geleden werd bij Kim baarmoederhalskanker ontdekt

Kim had baarmoederhalskanker

"Net als iedereen in mijn omgeving dacht ik: 'na de behandeling is het klaar'. Ik had geen idee dat de behandeling zulke grote gevolgen kon hebben." 

Carola en haar '3 mannen'

Carola met haar zoons

'Elk verdriet van een kind om een moeder te verliezen is verschrikkelijk. Ik heb het geluk gehad dat het niet zo is gelopen.' Tijdens een screening 11 jaar geleden werd bij Carola baarmoederhalskanker ontdekt.

Steun onderzoek

Onderzoek brengt de dag dat geen enkele moeder meer hoeft te sterven aan kanker dichterbij.

Toponderzoek borstkanker

Door wetenschappelijk onderzoek zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden.

Cijfers over borstkanker

Cijfers over borstkanker mei 2019

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Circa 80% van de vrouwen is 50 jaar of ouder. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen, maar dat is zeer zeldzaam.