Onderzoek voor vrouwen

Onderzoek voor vrouwen

Baarmoederhalskanker optimaal bestralen

onderzoekers Tanja Alderliesten en Peter Bosman

Hoe maak je het beste behandelplan bij bestraling van baarmoederhalskanker? Daar kan 'kunstmatige intelligentie' bij helpen. Hoe? Dat onderzoeken dr. Tanja Alderliesten en prof. Peter Bosman. 

Immunotherapie bij borstkanker

Afbeelding van een kankercel onder de loep

Het eigen afweersysteem een handje helpen om kankercellen op te ruimen. Dat is het idee van immunotherapie, een van de vele onderzoeksdoorbraken van de laatste jaren. Immunotherapie komt voor steeds meer kankersoorten beschikbaar. Ook aan toepassingen bij borstkanker wordt gewerkt.

Uitgezaaide kanker in tijden van corona

Renate in het ziekenhuis

Leven met uitgezaaide kanker in tijden van corona. Renate weet daar alles van: “Mijn wekelijkse chemobehandelingen waren tijdelijk stopgezet. Doordat ik ziek ben is mijn leven al vrij geïsoleerd, maar corona maakt het wel nog erger. "

Carola en haar '3 mannen'

Carola met haar zoons

'Elk verdriet van een kind om een moeder te verliezen is verschrikkelijk. Ik heb het geluk gehad dat het niet zo is gelopen.' Tijdens een screening 11 jaar geleden werd bij Carola baarmoederhalskanker ontdekt.

Steun onderzoek

Onderzoek brengt de dag dat geen enkele moeder meer hoeft te sterven aan kanker dichterbij.

Toponderzoek borstkanker

Door wetenschappelijk onderzoek zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden.

Cijfers over borstkanker

Cijfers over borstkanker mei 2019

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Circa 80% van de vrouwen is 50 jaar of ouder. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen, maar dat is zeer zeldzaam.