Kanker bij vrouwen

Andere kanker, andere aantallen, andere problemen

Kanker raakt iedereen, niet alleen vrouwen. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen met kanker. Borstkanker komt bijvoorbeeld veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen vraagt om een genderspecifieke aanpak. Hierbij spelen ook vraagstukken rondom vruchtbaarheid, seksualiteit en kinderwens vaak een rol. Vind hier meer informatie over kanker bij vrouwen.

Meer aandacht voor genderverschillen

Nationale Strategie Vrouwengezondheid

Samen met WOMEN Inc. en ruim dertig maatschappelijke organisaties en patiëntenverenigingen roept KWF de politiek op om in het volgende regeerakkoord een Nationale Strategie Vrouwengezondheid op te nemen.

Verschillen tussen vrouwen en mannen

Het Integraal Kankercentrum Nederland inventariseerde de vrouw-manverschillen bij kanker. Het rapport biedt waardevolle inzichten in hoe kanker verschilt bij vrouwen en mannen. De bevindingen benadrukken het belang van aandacht voor genderverschillen in de oncologie en roepen op tot verdiepend onderzoek. 

Onderzoek naar kanker bij vrouwen

Onderzoekers Peter Bosman en Tanja Alderliesten

Baarmoederhalskanker optimaal bestralen

Hoe maak je het beste behandelplan bij bestraling van baarmoederhalskanker? Daar kan 'kunstmatige intelligentie' bij helpen. Hoe? Dat onderzoeken dr. Tanja Alderliesten en prof. Peter Bosman. 

Immunotherapie bij borstkanker

Immunotherapie bij borstkanker

Het eigen afweersysteem een handje helpen om kankercellen op te ruimen. Dat is het idee van immunotherapie, een van de vele onderzoeksdoorbraken van de laatste jaren. Immunotherapie komt voor steeds meer kankersoorten beschikbaar. Ook aan toepassingen bij borstkanker wordt gewerkt.

dr. Inês Antunes

Inwendige bestraling eierstokkanker

Dr. Inês Farinha Antune onderzoekt of eierstokkanker preciezer bestraald kan worden. Door inwendige bestraling met radioactieve deeltjes. Met hopelijk minder bijwerkingen.

Steun onderzoek

Onderzoek maakt het verschil voor al die vrouwen die nu met kanker leven.

Toponderzoek borstkanker

Door wetenschappelijk onderzoek zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden.