Non-hodgkinlymfoom

Betere behandeling non-hodgkinlymfoom

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 5.300 mensen een non-hodgkinlymfoom.

Er zijn veel verschillende soorten non-hodgkinlymfomen, met verschillende overlevingskansen. Artsen onderzoeken - met steun van jou als donateur - hoe ze de behandeling van deze vorm van lymfeklierkanker beter kunnen maken.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?

Magazine leven na kanker - Andre

Remco was André's reddende engel

Toen Wegmisbruikers-presentator André van der Toorn hoorde dat hij non-hodgkinlymfoom had, belde hij in blinde paniek vriend Remco: 'Sindsdien is hij er letterlijk op alle momenten dat ik hem nodig heb.'

Margot kijkt in de verte

Margot had non-hodgkin

Margot hoorde in 2017 dat ze een non-hodgkinlymfoom had. De kanker is nu weg en ze voelt zich goed: 'Ik hoef niet meer na te denken of ik er volgend jaar nog ben.'

portret vrouw met bloesem-campagne Voor het leven

Gevolgen van kanker

Veel (ex)kankerpatiënten ervaren klachten als angst, somberheid, vermoeidheid, impact op de relatie, lichamelijke beperkingen of belemmeringen op werk.
Heb je klachten? Blijf er niet mee rondlopen.

Man en kind geven samen planten water

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Hoe doe je dat? Als je klachten hebt? Als je jong bent of juist wat ouder? Of als je niet meer beter wordt? Waar vind je hulp?

Werken op kantoor

Kanker en werk

Wat betekent het voor je werk als je kanker hebt? En welke rol heb je als werkgever hierin?

Moeder op het schoolplein

Kanker in je omgeving

Soms is het moeilijk om te weten hoe je iemand met kanker kunt steunen. Wat kun je doen?

Logo stichting Hematon

Stichting Hematon

Stichting Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met lymfeklierkanker en leukemie. Op hun site vind je informatie over verschillende soorten non-hodgkinlymfomen.

Man achter laptop

Vragen over non-hodgkinlymfoom

Op kanker.nl vind je meer informatie over non-hodgkinlymfoom, de symptomen, risico's, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de kanker.nl infolijn: 0800 - 022 66 22 (gratis).

Onderzoeken non-hodgkinlymfoom

Wil je weten welke onderzoeken naar non-hodgkinlymfoom KWF financiert met steun van onze donateurs?