Non-Hodgkinlymfoom

Betere behandeling non-Hodgkinlymfoom

Er zijn veel verschillende soorten non-Hodgkinlymfomen, met verschillende overlevingskansen. Artsen onderzoeken - met steun van jou als donateur - hoe ze de behandeling van deze vorm van lymfeklierkanker beter kunnen maken.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, meedoen aan een KWF Samenloop of met een actie geld inzamelen?

nonhodgkinlymfoom in cijfers

Bekijk meer cijfers

Naar de cijfers
Magazine leven na kanker - Andre

Remco was André's reddende engel

Toen Wegmisbruikers-presentator André van der Toorn hoorde dat hij non-Hodgkinlymfoom had, belde hij in blinde paniek vriend Remco: 'Sindsdien is hij er letterlijk op alle momenten dat ik hem nodig heb.'

Margot kijkt in de verte

Margot had non-Hodgkin

Margot hoorde in 2017 dat ze non-Hodgkinlymfoom had. De kanker is nu weg en ze voelt zich goed: 'Ik hoef niet meer na te denken of ik er volgend jaar nog ben.'

Henriette in het bos

Leven met kanker

Steeds meer mensen leven langer met of na kanker. Maar veel mensen hebben na de behandeling klachten.

Vrouwen op schoolplein

Kanker in je omgeving

Omgaan met kanker kan ook zwaar zijn voor de omgeving. Hoe steun je iemand met kanker, thuis en op het werk?

Kanker.nl

Kanker.nl

Op kanker.nl vind je meer informatie over non-Hodgkinlymfoom, de symptomen, risico's, behandeling en gevolgen. Ook kun je in contact komen met andere patiënten. Vragen stellen kan aan de Kanker.nl Infolijn: 0800 - 022 66 22.

Logo stichting Hematon

Stichting Hematon

Stichting Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met lymfeklierkanker en leukemie. Op hun site vind je informatie over verschillende soorten non-Hodgkinlymfomen.

Onderzoeken non-Hodgkinlymfoom

Nieuwe behandeling bij non-Hodgkinlymfoom

Werkt de eerste behandeling bij non-Hodgkinlymfoom niet? Dan zijn de overlevingskansen veel minder groot. Een nieuwe combinatie van chemo- en immunotherapie biedt mogelijk kansen.

Betere immunotherapie door combinatie van behandelingen

Kankercellen (blijven) herkennen; met immunotherapie moet het eigen afweersysteem dit steeds beter doen. Door 2 technieken te combineren wordt de behandeling nog effectiever.

Nieuwe onderzoeken

Wil je weten wat voor onderzoeken naar alvleesklierkanker en andere kankersoorten KWF financiert met steun van onze donateurs?