'Er is mij en mijn gezin veel leed bespaard'

Tim en gezin

Doordat Tim er vroeg bij was kon hij effectief behandeld worden

Tim (38): "Ik voelde iets. Een soort doperwt die goed verstopt zat. Ik schrok maar wist meteen dat dit niet goed was. Het was zo overduidelijk anders dan anders. De volgende dag belde ik meteen de huisarts. Ik kon dit niet negeren. 

In 2019 zag ik het programma For One Night Only op Net5. Een programma op initiatief van Simon Keizer dat aandacht vraagt voor kanker bij mannen. Er werd gezegd dat je zelf je zaakje kan onderzoeken. Dus, dat deed ik na de uitzending. En toen voelde ik die doperwt in mijn balzak. Als dat programma er niet geweest was, dan had ik dat niet gedaan. Dan had ik dat erwtje niet gevonden. Dan was ik er veel later bij geweest en had dit verhaal een andere afloop gehad. Er is mij en mijn gezin heel veel leed bespaard.  

De huisarts stuurde me door naar het ziekenhuis. Voor ik het wist lag ik op een tafel en werd ik onderzocht door een dame met handschoenen. Er kwam een echoapparaat aan te pas en ineens stond de kamer vol mensen. Niet veel later kreeg ik een infuus en werd me gevraagd of ik nog meer kinderen wilde. Want, dan zou ik morgen zaad moeten doneren.  

Het was een hele rare sneltrein waarin ik terechtkwam. Een week later ben ik geopereerd. De kanker was kwaadaardig en agressief. Doordat ik er vroeg bij was kon het snel en effectief behandeld worden. Als ik mijzelf niet gecontroleerd had, dan was de kanker langer rondgegaan in mijn lichaam en op een andere moment naar boven gekomen. Dan was het anders afgelopen.  

Na de operatie zocht ik contact met Simon via Instagram. Ik liet hem weten dat wat hij deed met het programma, dat dat echt impact had. Dat mij en mijn gezin door het programma een hele hoop leed is bespaard. En daar wilde ik hem voor bedanken.  

Van familie en kennissen begreep ik dat mijn verhaal hun ook geholpen heeft bij het vroegtijdig opmerken van een tumor. Ik ben dankbaar dat ik met mijn verhaal daaraan heb kunnen bijdragen."

Tim deelde zijn verhaal op donderdag 11 november 2021 in For One Night Only op Net5. Bekijk de uitzending via kijk.nl.