Borstkanker, alcohol, voeding & thermografie

Vrouw eet salade

Kan je borstkanker krijgen van deodorant? Is alcohol drinken slecht voor je risico op borstkanker? Kan thermografie ingezet worden als borstkankerscreening? Heeft het bevolkingsonderzoek borstkanker nut? We beantwoorden al deze vragen. 

Leefstijl en kanker

1/3 van de kankergevallen hangt samen met leefstijl. Factoren zoals roken, zonnen, ongezonde voeding, te weinig bewegen en nuttigen van alcohol vergroten namelijk de kans op kanker.

Op kwf.nl vind je meer over voeding die je kans op kanker groter maakt.

Alcohol & borstkanker

Drink je alcohol? Dan heb je meer risico om kanker te krijgen. Je kans op borstkanker is bijvoorbeeld al groter als je 1 glas per dag drinkt. 

Lees op kwf.nl meer over feiten en fabels over alcohol en je gezondheid Ook vind je er meer over alcohol en kanker en over kanker voorkomen.

Deodorant & borstkanker

Al jaren verschijnen er in de media en op social media berichten over de vraag of je van deodorant borstkanker kan krijgen. Er is veel onderzoek naar gedaan en het gebruik van deodorant is veilig. 

Meer over borstkanker en deodorant

Bevolkingsonderzoek borstkanker

In Nederland krijgen alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar om de twee jaar een uitnodiging voor deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Er zitten veel voordelen aan dit onderzoek. Er zijn ook nadelen. Op kwf.nl lees je ons standpunt en meer over deze voor- en nadelen

Thermografie voor borstkankerscreening

Thermografie is niet geschikt als screening voor borstkanker vindt KWF. Lees het standpunt over thermografie voor borstkankerscreening

Zelfonderzoek borstkanker

Zelfonderzoek is een eenvoudig hulpmiddel om afwijkingen die kunnen wijzen op kanker, op te sporen. Want als je weet hoe je lichaam eruitziet en aanvoelt, merk je veranderingen eerder op. De (huis)arts kan daar dan verder naar kijken.

Dus: Ken je lichaam en wees alert op veranderingen. 
Lees meer over zelfonderzoek

Mammaprint

Lees het standpunt van KWF over de MammaPrint

Cannabis en wietolie

Lees het standpunt van KWF over het gebruik van cannabis en wietolie.

 

Naar de overige standpunten