Zij aan zij tegen borstkanker

Quinty met de Pink Ribbon Armband 2023

Quinty ontwerpt de armband

Als eerbetoon aan haar veel te vroeg overleden moeder ontwierp onze ambassadeur Quinty dit jaar de nieuwe Pink Ribbon Armband. "Steeds wanneer ik een vlinder zie, een brenger van liefde en hoop, dan denk ik aan haar." Daarom hangt er aan de nieuwe armband een bedel van een vlinder. 

Voorlichting op maat dankzij schenking Postcode Loterij

Vrouwen uit kwetsbare wijken doen minder vaak aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Met als risico dat bij hen de ziekte later wordt ontdekt, met minder gunstige vooruitzichten tot gevolg. Dankzij een schenking van de Postcode Loterij kan in samenwerking met Stichting Mammarosa en GGD Haaglanden een pilot starten met als doel deze vrouwen beter informeren over mogelijkheden om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen.

Pink Ribbon cheque Albert Heijn 2023

Recordopbrengst bloemenactie Albert Heijn

De bloemenactie van Albert Heijn van afgelopen borstkankermaand heeft een record opgebracht. Maar liefst 379 duizend euro is er opgehaald door alle klanten. Een record! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. 

Hand gaat over borst voor borstonderzoek

Symptomen van borstkanker

Een hard knobbeltje in de borst is het bekendste symptoom van borstkanker. Maar er zijn ook andere symptomen of veranderingen in de borst of tepel die kunnen wijzen op borstkanker. 
Ken jij de symptomen van borstkanker? 
Putjes of deukjes in de huid van je borst. Een verdikt strengetje naar de tepel. De borst voelt warm aan en ziet rood. Een aantal veranderingen in de borst die zouden kunnen wijzen op borstkanker. Veranderingen in de tepel, zoals een ineens ingetrokken tepel of vocht uit de tepel, zijn ook aanwijzingen.
 

Borstkanker knobbeltje in de borst

Waar let je op?

Waar let je op als je naar je borsten kijkt? Borstkanker is vaak een knobbeltje in de borst. Maar, er zijn meer dingen die kunnen wijzen op borstkanker.

Om verdachte veranderingen te herkennen is het belangrijk dat je van je borsten weet wat normaal is. Hoe ze eruitzien en hoe ze voelen. Op die manier valt het je ook (eerder) op als er iets verandert. Wees alert en ga bij twijfel naar de huisarts.
 

Vrouw eet salade

Risicofactoren van borstkanker

Kan je borstkanker voorkomen? Nee. Preventie van borstkanker is nooit helemaal mogelijk. Maar we zijn wel dingen waar je op kan letten. Voornamelijk op het gebied van leefstijl. 

onderzoeker op laptop

Deze onderzoeken financieren we dankzij donaties

Dit zijn de 5 nieuwste onderzoeken die we kunnen financieren dankzij donaties en acties:

  • Ongevoeligheid voor behandeling bij hormoongevoelige borstkanker
  • Informatie en keuzeondersteuning op maat voor vrouwen met een hoog risico op borstkanker
  • (Her)bestraling met en zonder hyperthermie bij teruggekeerde borstkanker
  • Wel of geen behandeling bij voorlopers van borstkanker?
  • Het verstoren van de stofwisseling van triple negatieve borstkanker

Lees meer over deze onderzoeken

collectebus van pink

Start een online collecte

Wil jij bijdragen aan borstkankeronderzoek? Maak een online collectebus. De link deel je gemakkelijk met vrienden en familie. Vraag ze om een donatie en steun vrouwen met borstkanker. 

Groep vrouwen in roze bij finish Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Kom in actie

Wil jij in actie komen om geld op te halen voor Pink Ribbon? In 2024 zijn er mooie evenementen waar je aan mee kan doen. Zoals bijvoorbeeld de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Of kom op een andere manier in actie.