Borstkanker bij mannen

Man krijgt hand op de schouder

Kunnen mannen borstkanker krijgen?

Mannen kunnen ook borstkanker krijgen. Dit is wel heel zeldzaam. In 2022 kregen 165 mannen de diagnose. Dat is nog geen 1% van het totaal aantal diagnoses. Net als vrouwen kunnen mannen op elke leeftijd borstkanker krijgen, maar de meeste mannen met borstkanker zijn tussen de 50 en 75 jaar oud. Mannen kunnen dezelfde soorten borstkanker als vrouwen krijgen.

Symptomen borstkanker bij mannen

Net als bij een vrouw is het belangrijk om de diagnose borstkanker bij een man zo snel mogelijk vast te stellen. Mannen hebben maar weinig borstweefsel en daarom kan de tumor zich extra snel verspreiden.
De symptomen van borstkanker bij mannen zijn hetzelfde als bij vrouwen. Denk hierbij aan een zwelling (knobbeltje) in de borst, tepelpijn en huidintrekking in het gebied rond de tepel. Omdat het borstweefsel van de man vooral achter de tepel zit, ontstaat de tumor meestal rondom de tepel.

Onderzoek mannen met borstkanker

Pink Ribbon financiert ook onderzoeken en projecten op het gebied van mannen en borstkanker. Het project: Optimale zorg en voorlichting voor mannen met borstkanker.
Hier is o.a. de website mannenmetborstkanker.nluit voort gekomen. Dit is een informatieplatform voor patiënten, naasten, professionals en onderzoekers.

Speciaal voor mannen met borstkanker

Borstkankervereniging Nederland heeft een uitgebreide informatie pagina over borstkanker bij mannen. Daar vind je o.a, meer informatie over risicofactoren voor borstkanker bij mannen, symptomen van borstkanker bij mannen, de verschillende soorten borstkanker bij mannen.

En er is meer te lezen over behandelingen bij mannen met borstkanker, onderzoek bij mannen met borstkanker en bijwerkingen en late gevolgen bij mannen met borstkanker.  o.a. een expertgroep voor mannen met borstkanker.