Schenken aan Pink Ribbon

Roze spaarvarken op hand

Met een periodieke gift profiteer je van maximaal belastingvoordeel. Je mag je gift jaarlijks als aftrekpost opvoeren bij je aangifte inkomstenbelasting. Bovendien geef je ons ook zekerheid voor de toekomst, waardoor wij meerjarige onderzoeken kunnen steunen. Je gift is op die manier meer waard.

Door dat je je gift aftrekt van de Belastingdienst krijg je jaarlijks een deel van je gift terug. Dat kan oplopen tot 37%! Bereken met deze tool van ANBI hoeveel je terugkrijgt met een periodieke schenking.

Hoe kan ik periodiek schenken?

Vul je gegevens direct in op onze periodieke schenkingsovereenkomst.
Als je deze invult en ondertekent en aan ons opstuurt ondertekenen wij de overeenkomst ook en is je schenking vastgelegd.
Je kunt je overeenkomst sturen aan:
Pink Ribbon
Postbus 75508
1070 AM Amsterdam

Download de periodieke schenkingsovereenkomst
 

Gewone schenking

Ook je gewone gift is fiscaal aftrekbaar onder de volgende voorwaarden:

  • Het totaal van alle giften in één belastingjaar is tussen de 1% en 10% van je verzamelinkomen
  • Het totaalbedrag van alle giften bedraagt minimaal 60 euro

Echter, bij een gewone gift is het gedeelte van je gift onder de 1%-drempel niet aftrekbaar. Een periodieke schenking is volledig aftrekbaar en zorgt er dus altijd voor dat je meer terugkrijgt dan met een gewone gift.

Donaties aan Pink Ribbon kunnen fiscaal aftrekbaar zijn

Met een donatie aan Pink Ribbon laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Het is daarbij goed om te weten dat je de giften bij de belasting kunt aftrekken, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zakelijke donatie aan Pink Ribbon

Je kunt een gift helemaal aftrekken bij de belasting, als het een zakelijke kostenpost is. De donatie moet in wat voor vorm dan ook een positieve, nuttige bijdrage leveren aan je bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld als je doneert in de vorm van reclameruimte, ons sponsort of doneert in manuren. Deze kostenpost is ook aftrekbaar als je in datzelfde jaar een fiscaal verlies lijdt (het verlies wordt dan vergroot).

Niet-zakelijke donatie

Een niet-zakelijke gift is een donatie uit vrijgevigheid (een niet-zakelijk motief). Of een gift die zó hoog is, dat dit niet alleen is ter promotie van de goede naam van je organisatie. Bij deze niet-zakelijke donaties gelden verschillende voorwaarden voor ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen, en ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen.

Doneren als onderneming die vennootschapsbelasting betaalt

Het is fiscaal aantrekkelijk om als bedrijf te doneren aan een goed doel. Vanaf 1 januari 2012 is de niet-aftrekbare drempel van € 227 vervallen. Elke gift is nu dus aftrekbaar. Het totaal aan aftrekbare donaties mag 50% van de winst bedragen tot maximaal € 100.000. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Doneren als onderneming die onder de inkomstenbelasting valt (eenmanszaak of vof)

De hoogte van de niet-zakelijke giftenaftrek hangt af van het verzamelinkomen, de op basis daarvan berekende drempel en de maximering die voor jou geldt. Het inkomen van je fiscaal partner is medebepalend voor de uiteindelijke giftenaftrek. Doe je 5 jaar of langer een gift? Dan kan deze soms in aanmerking komen voor volledige aftrek bij de belasting.

Voor informatie op maat kun je het beste contact opnemen met een belastingadviseur of accountant.