Missie & organisatie Pink Ribbon

Groep vrouwen in roze shirt met handen op elkaar

Pink Ribbon is onderdeel van KWF Kankerbestrijding.

KWF ondersteunt patiënten in elke fase van het leven. Voor mensen die nog geen kanker hebben, maar ook mensen die niet meer beter worden.

Dit zijn onze doelen:

  • We voorkomen kanker daar waar we weten dat het kan.
  • We bevorderen dat alle vormen van kanker beter behandelbaar zijn.
  • We zetten ons in voor een betere kwaliteit van leven voor (ex) kankerpatiënten én hun naasten.
  • We doen er alles aan om te zorgen dat kankerpatiënten ook in hun laatste levensfase worden omringd met goede zorg.

Samen werken aan een beter leven met en zonder kanker: daar staan we iedere dag voor op.
Door wetenschappelijk onderzoek te financieren, maken we de doorbraken van morgen mogelijk.

Pink Ribbon

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. We halen geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen we er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.
Maar dat kunnen we niet zonder jou. Want of je nu met vriendinnen een high tea organiseert, meeloopt tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht of in onze webshop de Pink Ribbon Armband bestelt, je steunt ons en alle vrouwen met borstkanker enorm. Samen bereiken we meer. Samen staan we zij aan zij tegen borstkanker.

Pink Ribbon blijft zich ook onder de vlag van KWF inzetten voor het financieren van borstkankeronderzoek.

Het geld dat Pink Ribbon ophaalt wordt besteed door KWF aan onderzoek en projecten op gebied van borstkanker. Subsidie aanvragen op het gebied van borstkankeronderzoek kunnen worden ingediend bij KWF. Deze onderzoeken zijn geoormerkt als zijnde gefinancierd door Pink Ribbon.

Bekijk de onderzoeken en projecten die Pink Ribbon financiert. 

De organisatie 

Sinds oktober 2016 is Pink Ribbon onderdeel van KWF Kankerbestrijding en zijn de bedrijfsvoeringen samengevoegd. De voorgenomen fusie tussen Stichting Pink Ribbon en stichting KWF Kankerbestrijding is eind december 2020 gerealiseerd. Dat betekent dat Pink Ribbon verder gaat onder de missie van KWF.

Qua uitstraling is nu zichtbaar dat Pink Ribbon een onderdeel is van KWF. Uiteraard is daarbij de typerende roze kleur en het lintje van Pink Ribbon behouden.
Pink Ribbon blijft zich richten op het financieren van onderzoek en projecten om borstkanker te voorkomen en om de ziekte beter te kunnen behandelen.

Jaarverslag

Pink Ribbon haalt geld op om onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker te financieren. In het jaarverslag van KWF lees je meer over o.a. de inkomsten en bestedingen van Pink Ribbon.