Speel mee met de Nationale Postcode Loterij en steun Pink Ribbon

Vrouw in kantooromgeving, collega's op achtergrond

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil   

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.   
  
Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. <hier de naam van jullie organisatie invullen> en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.
 
De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). 

Nationale Postcode Loterij & Pink Ribbon

Jaarlijks krijgt Pink Ribbon via de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij 2 ton. 

Dankzij een extra schenking van de Postcode Loterij kan Pink Ribbon, in samenwerking met Stichting Mammarosa en GGD Haaglanden, in de regio Den Haag starten met een pilot die tot doel heeft vrouwen in kwetsbare wijken beter te informeren over mogelijkheden om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen.
Lees meer over dit project

Speel mee met de Nationale Postcode Loterij

 

Bedankt, deelnemers van 2023!