Alle ambassadeurs

Roelof Hemmen

Zij zetten zich belangeloos in om te ondersteunen bij onze missie om kanker een halt toe te roepen

Met trots presenteren wij de ambassadeurs van KWF Kankerbestrijding:

Linda Hakeboom

Marlijn Weerdenburg

Sander Schimmelpenninck

Dennis Warmerdam

Don Diablo

Ruud Feltkamp

Roelof Hemmen

Gijs Staverman

Dennis Wilt

Toneelgroep Amsterdam

 

Linda Hakeboom

Linda is documentairemaker en regisseur. In 2020 kreeg ze borstkanker. “Hiervoor was iedere dag een gegeven, nu is iedere dag me gegeven. En dat is precies wat het is. Mijn ziekte heeft me veranderd, ik ben een andere Linda geworden. Ik heb meer waardering voor het leven. Ik wil dat er meer en eerlijker gepraat wordt over de nasleep van kanker. In mijn rol als Vriend van KWF ga ik me hiervoor inzetten.”

Terug naar boven

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is zangeres en presentatrice van onder meer `Moltalk` en heeft deelgenomen aan de tv-show `Nederland staat op tegen Kanker`.  Op Wereldkankerdag  releasede ze haar single `Moed`, waarvan de opbrengst ten goede komt aan KWF. Marlijn: `Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat kanker doet. Mijn vader is getroffen door de ziekte, maar dankzij het bevolkingsonderzoek is hij er gelukkig nog.’

Terug naar boven

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck, oud-hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en o.a. journalist en schrijver gaat zich richten op leven met en na kanker. `Enkele collega`s van mij hebben met kanker te maken (gehad). Hoe zij zich sterk houden en hun werk er nauwelijks onder lijdt, vind ik zeer bewonderenswaardig. Ook mijn gezin en familie hebben al flink wat voor de kiezen gekregen. Kanker is de grote killer bij jonge mensen die nog midden in het leven staan en gevoelsmatig valt er nog veel te winnen.`, aldus Schimmelpenninck.

Terug naar boven

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam speelt hockey op het hoogste niveau en werd in 2017 zelf getroffen door zeldzame weke delen-kanker in zijn onderarm. Inmiddels gaat het weer goed met hem. Warmerdam: `Tijdens mijn ziekte kreeg ik veel steun van mijn hockeyclub. Die saamhorigheid was heel belangrijk voor me. Ik ben heel blij dat KWF is betrokken bij een groot aantal sportieve evenementen en ik nu als Vriend van KWF mijn steentje kan bijdragen.`

Terug naar boven

Don Diablo

Muziekproducer en DJ Don Diablo zet zich in voor KWF Kankerbestrijding. Op 7 maart 2019 startte de Europese tour van Don Diablo. De opbrengsten van de ticketverkoop van deze tour doneerde hij volledig aan KWF. 

In de afgelopen jaren verloor Don Diablo verschillende mensen aan kanker, waaronder zijn vader. Don:

Als je van zo dichtbij hebt meegemaakt wat de ziekte kan doen (...), dan wil je eigenlijk niet anders dan bijdragen aan een betere toekomst."

Terug naar boven

Ruud Feltkamp

Acteur, dj en presentator Ruud Feltkamp zet zich al langer in voor KWF. Hij is donateur, collectant, actievoerder en Vriend van KWF. Sinds 2017 is hij ook het gezicht van Ren tegen kanker, het hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding. Ruud:

​"1 op de 3 krijgt kanker (...) liever dat ik nu mijn steentje bij kan dragen, (...) dan wanneer het te laat is."

Terug naar boven

Roelof Hemmen

Presentator Roelof Hemmen zet zich in voor KWF Kankerbestrijding:

"Ik ben betrokken bij KWF omdat ik vind dat we heel goed moeten zorgen voor mensen met kanker."

Terug naar boven

Gijs Staverman

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman is 3 jaar geleden gestopt met roken. Na 32 jaar verslaafd te zijn, vond hij het genoeg. Hij zet zich al langer in voor de campagne ‘Stoptober’ waarbij er wordt opgeroepen om in oktober niet te roken. Als Vriend van KWF wil hij zich nog meer inzetten op (rook)preventie. Staverman:

Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen. Want ik gun het mensen zo om te stoppen met roken".

Terug naar boven

Dennis Wilt

Dennis Wilt - SBS6 weerman en meteoroloog van weer.nl – vindt het belangrijk dat KWF hulp biedt bij vragen over kanker. Zijn dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar. Dennis:

Toen de kinderarts leukemie vaststelde, gingen er direct zo veel vragen door ons hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten".

Terug naar boven

Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam hoort tot de boegbeelden van de Nederlandse kunst in binnen- en buitenland. De kern is een acteursensemble van wereldfaam, geleid door toonaangevende regisseurs. Om de dagelijkse bespeling van podia over de hele wereld mogelijk te maken, worden ze bijgestaan door een gedreven en veelzijdig team waarbij verbinding maken met het brede publiek centraal staat. Iets dat zij gemeen hebben met KWF en de basis is voor deze bijzondere samenwerking.

Adjunct directeur van Toneelgroep Amsterdam (TA) Wouter van Ransbeek:

Toneelgroep Amsterdam brengt theater op het scherpst van de snede, over leven en dood (...) Wij willen er als gezelschap ook zijn voor iedereen die in een onveilige omgeving met deze impactvolle emoties geconfronteerd worden."

Terug naar boven