Amsterdam,
04
februari
2020
|
15:05
Europe/Amsterdam

Marlijn Weerdenburg, Sander Schimmelpenninck en Dennis Warmerdam nieuwe ambassadeurs KWF

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en op deze dag presenteert KWF Kankerbestrijding drie nieuwe ambassadeurs. Kanker raakt ons allemaal: 1 op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose. De Vrienden van KWF zorgen ervoor dat de gehele breedte van kanker zichtbaar is. De thema`s waar ze zich mee bezig houden zijn: onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor iedereen die ermee te maken krijgt en de laatste levensfase. 

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is zangeres en presentatrice van onder meer `Moltalk` en heeft deelgenomen aan de tv-show `Nederland staat op tegen Kanker`. Vandaag is de release van haar nieuwe single `Moed`, waarvan de opbrengst ten goede komt aan KWF. 

Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat kanker doet. Mijn vader is getroffen door de ziekte, maar dankzij het bevolkingsonderzoek is hij er gelukkig nog. 

Marlijn Weerdenburg

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van het tijdschrift Quote en presentator van de talkshow Op1, gaat zich richten op leven met en na kanker. 

Enkele collega`s van mij hebben met kanker te maken (gehad). Hoe zij zich sterk houden en hun werk er nauwelijks onder lijdt, vind ik zeer bewonderenswaardig. Ook mijn gezin en familie hebben al flink wat voor de kiezen gekregen. Kanker is de grote killer bij jonge mensen die nog midden in het leven staan en gevoelsmatig valt er nog veel te winnen.

Sander Schimmelpenninck

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam speelt hockey op het hoogste niveau bij Pinoke en werd in 2017 zelf getroffen door zeldzame weke delen-kanker in zijn onderarm. Inmiddels gaat het weer goed met hem.

Tijdens mijn ziekte kreeg ik veel steun van mijn hockeyclub. Die saamhorigheid was heel belangrijk voor me. Ik ben heel blij dat KWF is betrokken bij een groot aantal sportieve evenementen en ik nu als Vriend van KWF mijn steentje kan bijdragen.

Dennis Warmerdam

Andere vrienden

De andere Vrienden van KWF zijn Dennis Wilt (weerman Talpa), Mirella van Markus (Hart van Nederland), Gijs Staverman (presentator NPO Radio 2), Fidan Ekiz (journalist), Ruud Feltkamp (DJ/acteur), Don Diablo (DJ), Roelof Hemmen (BNR) en Internationaal Theater Amsterdam.