Amsterdam,
14
maart
2024
|
09:00
Europe/Amsterdam

KWF 75 jaar

Vandaag bestaat KWF Kankerbestrijding 75 jaar. KWF is sinds 1949 gegroeid tot een onafhankelijke maatschappelijke organisatie, dankzij de steun van miljoenen Nederlanders. We zijn dankbaar, omdat we miljarden guldens en euro's hebben kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek. We zijn trots omdat we betrokken zijn geweest bij de grootste doorbraken in de opsporing en behandeling van kanker. 

Steeds meer mensen in onze samenleving worden geraakt door kanker: 1 op de 2 mensen krijgt de diagnose. Zij, én hun naasten, ervaren dagelijks de impact op hun leven. Kanker is dus meer dan ooit een maatschappelijk probleem. We zien desondanks ongekende mogelijkheden om kanker te voorkomen, om de ziekte beter te behandelen en om steun te bieden bij het leven met kanker. Voor iedereen.

We staan niet lang stil bij onze verjaardag, want stilstaan kunnen we niet. Nederland steunt onze missie massaal en komt op vele manieren in actie voor KWF. En dat geeft een gevoel van hoop, want KWF wil dat iedereen eerlijke kansen heeft om het leven te omarmen.