Amsterdam,
12
augustus
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

Kleding tegen de zon

Niet alle kleding beschermt even goed tegen uv-straling. Het hangt onder andere af van de stof, textiel en de vochtigheid van de stof. Uv-werende kleding beschermt de huid het beste tegen uv-straling. Uv-kleding biedt namelijk een bescherming van rond de SPF 50, ook als de kleding nat wordt. Je bent zo extra goed beschermd. Uv-werende kleding is een belangrijke aanvulling op het smeren met zonnebrand en het opzoeken van de schaduw.

Gewone kleding

De huid kan ook bedekt worden met gewone kleding of bijvoorbeeld met een omslagdoek. Let hierbij wel op het materiaal wat je draagt: hoe lichter van kleur en hoe dunner de stof, des te meer uv-straling de kleding doorlaat. Een droog wit T-shirt biedt bijvoorbeeld een bescherming van SPF 15. Als gewone kleding nat wordt, houdt het bovendien nog minder uv-straling tegen. Je kunt zoals hierboven al beschreven het beste kiezen voor uv-werende kleding.

Voorkom verbrandingen

Om huidkanker te helpen voorkomen, is het belangrijk dat de huid niet verbrandt. Maar zelfs als dit niet gebeurt, kan de huid schade oplopen door langdurig zonnen en kan huidkanker ontstaan. Bescherm je huid daarom altijd tegen de zon, ook als deze niet verbrandt. Breng om de 2 uur een verse nieuwe laag zonnebrandcrème aan en zoek de schaduw zoveel mogelijk op, zeker tussen 12 en 15 uur.

Meer informatie over veilig zonnen