Amsterdam,
29
februari
2024
|
14:10
Europe/Amsterdam

Herstelwerk Wilhelminabos vraagt meer tijd

Aanvang werkzaamheden eind mei

In juni 2023 werd op de Gedenkplek in het Wilhelminabos een ravage aangetroffen. 65 gedenkplaten met de namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden zijn toen vernield. Dit zorgde begrijpelijkerwijs voor veel schrik en verdriet bij de nabestaanden.

Herstellen Gedenkplek

In de periode daarna heeft KWF veelvuldig overleg gehad met Staatsbosbeheer en de gemeente Dronten. KWF heeft vervolgens besloten de Gedenkplek zoveel mogelijk in originele staat te herstellen. Zodat het weer de mooie, troostrijke plek wordt die het was.

Maatregelen vandalisme en natuur

De verwachting was om in maart te starten met de opbouw. KWF, Staatsbosbeheer, gemeente Dronten en de politie vinden het belangrijk maatregelen te nemen tegen nieuw vandalisme. Hierdoor vraagt het herstel meer tijd. De heropbouw van het monument in het Wilhelminabos start daarom eind mei. Ook willen we de kwetsbare natuur tijdens het broedseizoen zo min mogelijk verstoren. Twee weken voor de start van het herstel, beoordeelt een ecoloog of het veilig genoeg is om te starten met het herstel vanwege het broedseizoen. Wanneer dit niet zo is, schuiven de werkzaamheden op.

Bezoek

Tijdens het herstel verwachten we dat de Gedenkplek enige tijd niet toegankelijk is. Tot de start van de werkzaamheden van het herstel is de Gedenkplek gewoon te bezoeken. En ook na afronding is iedereen elke dag welkom om het bos en het monument te bezoeken.

Boilerplate

Ziet u iets verdachts in het Wilhelminabos? Neem dan contact op met de politie.