Strijd mee #TegenKK!

Samen gaan we de strijd aan tegen schelden met kanker.

Fysiek geweld is niet ok, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar schelden is sociaal geaccepteerd. En dat terwijl woorden net als een klap in je gezicht, serieus pijn kunnen doen.

Kanker is zo’n woord dat pijn doet, zeker als je ziek bent of bent geweest of in je omgeving met de ziekte te maken hebt of hebt gehad. Toch is kanker een van de meest gebruikte scheldwoorden in Nederland. Met deze actie wil KWF mensen aansporen en de tools geven om hier iets van te zeggen. Strijd mee #TegenKK.

Logo #TegenKK
Sporters poseren met TegenKK spandoek

Toolkit voor scholen en sportverenigingen

Het kan moeilijk zijn om iemand aan te spreken op zijn of haar gedrag. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een toolkit ontwikkeld. Hierin zitten afbeeldingen en berichten voor social media een poster. Hiermee maak je het onderwerp bespreekbaar, geef je aan dat je tegen schelden met kanker bent en dat je er iets van zegt als anderen dat wel doen. Ook kun je met jouw club het #TegenKK spandoek bestellen en deze langs het veld hangen tijdens een wedstrijd, om zo nog meer mensen te laten zien dat jullie tegen het schelden met kanker zijn. 

Jonge sporters showen de #TegenKK Mouwbadge

#TegenKK Badge

KWF spoort amateurverenigingen aan om met de #TegenKK badge op het shirt te spelen. Draag de #TegenKK badge met jouw hele sportteam of strijk hem op je tas samen met je klas en laat zien dat jullie ook tegen het schelden met kanker zijn.
De badge werd ontwikkeld in samenwerking met kledingfabrikant Jako en inmiddels spelen al tientallen clubs met het statement op hun shirt. Een deel van de opbrengst van de verkoop van mouwbadges gaat naar KWF.

Influencer Koen Weijland is #TegenKK

#TegenKK op Social Media

Samen met YouTubers Koen Weijland, Dani Hagebeuk, Reginio ‘Rarko’ Resida, Marcella ‘Nysira’ de Bie & Bas ‘vvbasvv’ van Velzen startte KWF de actie #TegenKK. De YouTubers merken dagelijks op hun streams dat schelden met kanker veelvuldig voorkomt, terwijl dit onnodig kwetsend is.

FIFA21

Ook online gaan we de strijd aan tegen schelden met kanker. Gamers kunnen in het populaire voetbalspel FIFA21 hun favoriete spelers laten voetballen in het #TegenKK shirt. Dit speciale tenue is voor KWF ontwikkeld in samenwerking met Bundled, een vertegenwoordiger voor professionele e-sporters wereldwijd. In deze video sporen we FIFA21-gamers aan ook met deze duidelijke boodschap op hun borst te spelen.