Veelgestelde vragen over Nederland geeft licht

Lampion hangt in kamer met lichtjes

Heb je een vraag over Nederland geeft licht? Misschien staat je antwoord hiertussen.

Met de actie Nederland geeft licht geef je een lichtje cadeau aan een dierbare. Persoonlijk, als verrassing via de post of als pakje onder de boom. Met elk lichtje steun je KWF. En draag je bij aan een beter leven met en na kanker. Je koopt het lichtje voor € 9,95 op kwf.nl/geeflicht en € 3,50 gaat naar KWF.

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Een ingrijpende ziekte die je leven volledig op z'n kop zet. Met de actie ‘Nederland geeft licht’ laten we zien dat niemand er alleen voor staat. Want deze winter geven we samen licht. Zo bieden we steun aan iedereen die geraakt is door kanker. 

Dat mag je helemaal zelf bepalen. Een lichtje cadeau doen is een liefdevol gebaar. Zo laat je weten dat je aan iemand denkt. Geef het bijvoorbeeld aan je vriend, je zus, je vader. Je behulpzame buurvrouw, of die fijne collega. Aan iemand die wat liefs voor jou deed. Of die het nu even wat moeilijker heeft. Net wat bij jou past. 

Je koopt het lichtje heel makkelijk online op kwf.nl/geeflicht. Of in de winkel bij o.a. Bruna, G&W Gezondheidswinkels, The Read Shop en Hornbach.

De afgelopen jaren kregen we van heel veel mensen het verzoek om het lichtje thuis neer te kunnen zetten, of cadeau te geven aan een dierbare. Dat is nu mogelijk.

Voorgaande jaren gebeurde dit inderdaad, maar sinds vorig jaar is de actie vernieuwd en persoonlijker dan ooit. Je kunt het lichtje nu zelf aanzetten en op een fijne plek neerzetten. Er is geen ontbrandingsmoment op een centrale locatie met een tv-show.