Veelgestelde vragen…

...over ‘Voor het leven’ en het levensgrote kunstwerk

Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over het levensgrote kunstwerk, de tv-show ‘Voor het leven’ en het kopen van jouw stukje van het kunstwerk.

Kopen van stukje(s) van het kunstwerk

Street artist Judith de Leeuw maakt speciaal voor de tv-show ‘Voor het leven’ in Rotterdam een levensgroot kunstwerk. Deze muurschildering van 15 bij 26 meter wordt verdeeld in duizenden stukjes. Iedereen kan symbolisch 1 of meer stukjes kopen. Daarmee wordt het een kunstwerk van ons allemaal en maken we samen een statement voor het leven.
Met jouw donatie draag je bij aan een betere toekomst voor mensen met en na kanker.

Met het levensgrote kunstwerk maakt KWF samen met Nederland een statement vóór het leven. Steeds meer mensen leven met en na kanker. Naast het financieren van kankeronderzoek investeert KWF daarom ook in een beter leven voor mensen die zijn geraakt door kanker. Zoals in het platform kanker.nl, de kankerpatiëntenorganisaties onder de koepel van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties en KWF Vriendendienst. Of in de onlangs toegekende subsidie aan een nascholingstraject over palliatieve zorg voor zorgverleners.

Nee, je koopt symbolisch een stukje. Je krijgt achteraf per mail een link toegestuurd waarin je jouw stukje(s) kan bekijken.

Vanaf 12 mei tot de tv-show kun je via de voorverkoop met een eenmalige donatie een of meerdere stukjes kopen van het levensgrote kunstwerk. Je bent er als 1 van de eerste mensen bij en je kan je aanmelden om de live tv-show bij te wonen. De kosten voor deze eenmalige donatie zijn €25 voor 1 stukje, €35 voor 3 stukjes of €50 voor 5 stukjes.

Tijdens de live tv-show vragen we je om structureel donateur te worden als je een stukje koopt, voor €8 per maand voor 1 stukje, €10 p/m voor 3 stukjes en €12 p/m voor 5 stukjes.
Met de steun van vaste donateurs kunnen wij structureel investeren in het leven. In levensveranderend onderzoek en in een beter leven voor iedereen die leeft met en na kanker. 

  1. Ga naar kwf.nl/voorhetleven
  2. Kies het aantal stukjes van het kunstwerk dat jij wilt kopen: 1 stukje voor €25, 3 stukjes voor €35 of 5 stukjes voor €50.
  3. Kies een getal met een bijzondere betekenis voor jou: een verjaardag, je trouwdatum, de dag dat je hoorde dat je genezen was.
  4. Deel jouw persoonlijke verhaal dat bij dit getal hoort (niet verplicht). Misschien krijgt jouw verhaal (na overleg) een plek in de tv-show.
  5. Kom maandagavond 30 mei naar Rotterdam voor de onthulling van het kunstwerk tijdens de live tv-show ‘Voor het leven’.
  6. Ontvang na de tv-show per mail de link naar jouw unieke stukje(s) in het levensgrote kunstwerk.

Het invullen van een getal is niet verplicht. Als je niets kiest, krijg je automatisch een stukje toegewezen.
Het getal dat je kiest staat symbool voor een moment in je leven. Je kan zelf een getal kiezen met een bijzondere betekenis voor jou: een verjaardag, je trouwdatum, de dag dat je hoorde dat je genezen was. Je kan ervoor kiezen om ook dat verhaal te delen, maar dat hoeft niet. Het getal mag uit maximaal 8 cijfers bestaan. Je kan niet beginnen met een 0 en het getal kan geen speciale tekens bevatten.
Jouw stukje krijgt het getal dat jij uitkiest. Na de tv-show ontvang je per mail een link naar jouw unieke stukje(s) in het kunstwerk.

Ja, dat kan. Mail je wijziging mail naar publieksservice@kwf.nl. Vermeld ook je naam, adres, e-mailadres en de datum van je donatie. Dan helpen we je verder!

Ja, dat kan. Mail je wijziging mail naar publieksservice@kwf.nl. Vermeld ook je naam, adres, e-mailadres en de datum van je donatie. Dan helpen we je verder!

Nee, dit is niet verplicht.

Na de tv-show ontvang je per mail de link naar jouw unieke stukje(s) in het levensgrote kunstwerk.

Na de liveshow ontvang je een mail met een link waarin je jouw stukje kunt bekijken. Je kunt daarin ook bekijken wie er nog meer hebben bijgedragen. Ook bij de muurschildering zelf komt na de tv-show een QR-code te hangen. Via deze QR-code is te zien wie er allemaal een stukje hebben gekocht van de muurschildering. Geef je geen toestemming om jouw naam te vermelden? Dan blijft je anoniem.

Misschien is de bevestigingsmail in je spambox of ongewenste mail terechtgekomen? Vind je onze mail daar niet? Dan sturen we de bevestiging opnieuw. Vraag dit bij ons aan via publieksservice@kwf.nl. Vermeld in de mail ook je naam, adres, het juiste e-mailadres en de datum van je donatie. Dan helpen we je verder!

Wil je graag doneren, maar wil je geen stukje van het kunstwerk? Dat kan natuurlijk ook. Wij zijn blij met alle donaties. Ga hiervoor naar kwf.nl/donatie/doneren.

Street artist Judith de Leeuw

Judith de Leeuw is een wereldberoemde street artist, bekend als JDL street art. Zij maakt levensgrote en indrukwekkende muurschilderingen. Met het kunstwerk in Rotterdam maakt Judith een statement voor het leven. Ze laat zich inspireren door verhalen van kankerpatiënten en naasten. “Het verhaal, de emotie dat is voor mij het belangrijkste. Anderen kunnen zich er dan vaak ook in herkennen.”

Judith maakt de grote muurschilderingen omdat ze daarmee emoties kan uitvergroten. “Als iemand ergens mee worstelt, bijvoorbeeld een ziekte, blijft dat voor de buitenwereld vaak onzichtbaar. Ik probeer het alsnog zichtbaar te maken. Ik maak hele expressieve schilderingen met een dramatische lading. Dat zorgt ervoor dat die emoties heel groot uitgebeeld worden. En met een muurschildering van meters hoog kan je daar niet omheen!”

Judith laat zich voor het ontwerp van haar kunst altijd inspireren door persoonlijke verhalen. Dit keer door de verhalen van kankerpatiënten en naasten. “Ik raak door een verhaal van iemand geïnteresseerd in een thema. Dan interview ik mensen met dezelfde soort problemen en kijk ik hoe ik kan bijdragen met mijn werk. Het verhaal, de emotie dat is voor mij het belangrijkste. Anderen kunnen zich er dan vaak ook in herkennen.”

Onthulling kunstwerk tijdens de live tv-show op 30 mei

Bij de Kop van Zuid in Rotterdam, op het Wilhelminaplein wordt op 30 mei op het gebouw 't Leidsche Veem van SSH Student Housing het kunstwerk onthuld.
De onthulling is ook te zien in de live tv-show ‘Voor het leven’, vanaf 21.25 uur op NPO 1.

Ja, dat kan. Je kunt je aanmelden voor de show via dit formulier. Let op: er is wel een maximum aantal mensen dat aanwezig kan zijn.

Je ontvangt een aantal dagen voor de tv-show (rond 25 mei) bericht met alle praktische informatie.

De tv-show

De live tv-show is op maandagavond om 21.25 te zien bij AVROTROS op NPO 1.
De herhaling is op zaterdagochtend 4 juni om 11.21 uur op NPO 1.

Op maandagavond 30 mei presenteert Frits Sissing de live tv-show Voor het leven. De show vindt plaats op de Kop van Zuid in Rotterdam. In de tv-uitzending is de onthulling van het kunstwerk van Judith de Leeuw. We zien inspirerende verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en krachtige statements van bekende en onbekende Nederlanders waaronder André van Duin, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Martsje Paulusma, Sander Schimmelpenninck en Sosha Duysker.

Voor het leven wordt 30 mei vanaf 21.25 uur uitgezonden op NPO1.

Ja, de tv-show en alle organisatie eromheen is corona proof volgens de huidige RIVM maatregelen. Net zoals dat is gedaan in vooraf opgenomen materiaal. Rondom kwetsbare mensen zijn we extra voorzichtig. We zijn erg blij dat er dit jaar voor het eerst sinds 2 jaar weer publiek bij de tv-show aanwezig kan zijn.

Ja, dat kan. Je kunt je aanmelden voor de show via dit formulier. Let op: er is wel een maximum aantal mensen dat aanwezig kan zijn.

Ik heb alles gelezen, maar ik heb nog steeds een vraag. Waar kan ik die stellen?

We hoopten natuurlijk dat je vraag hier al was beantwoord. Maar stiekem vinden we het ook leuk om met je in contact te komen. Dus stuur gerust een mail naar publieksservice@kwf.nl. Dan helpen we je verder!

Naar boven